AcasăCORONAVIRUSSuntem aproape de platoul valului 4 al pandemiei de Covid-19. Când va...

Suntem aproape de platoul valului 4 al pandemiei de Covid-19. Când va fi atins

covid-19Suntem aproape de platoul valului 4 al pandemiei de Covid-19. Când va fi atins

Valul patru al pandemiei este cel mai agresiv, deoarece dominantă este tulpina Delta a virusului Sars-Cov-2, considerată mai contagioasă. Valul 4 a făcut ravagii în România din cauza lipsei restricțiilor și a vaccinării precare.

Spitalele s-au umplut de pacienți infectați, iar secțiile ATI au fost aglomerate din nou. Șeful DSU Raed Arafat a precizat, zilele trecute, că valul 4 al pandemiei cel mai probabil va mai dura.

Câțiva cercetători de la Cluj au dezvăluit când urmează să fie perioada de stagnare a cazurilor de coronavirus! Platoul valului patru de COVID va fi atins în această săptămână, spun reprezentanții Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca.

„Modelul nostru de previziune estimează că în cursul acestei săptămâni vom ajunge pe platoul valului patru, asistând la o stagnare sau chiar la o ușoară scădere a numărului cazurilor zilnice față de săptămâna trecută”, au transmis cercetătorii, pe canalul oficial de Facebook al FSEGA.

Ba mai mult decât atât, aceștia au postat și un grafic, ce arată evoluția infectărilor de coronavirus din ultima perioadă. În graficul respectiv sunt și predicțiile lor pentru viitorul apropiat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 152 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

author avatar
Andreea Vlad
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger