AcasăCORONAVIRUSSună alarma din cauza tulpinii britanice de COVID-19. Au încercat vaccinul pe...

Sună alarma din cauza tulpinii britanice de COVID-19. Au încercat vaccinul pe ea, iar rezultatul e şocant!

coronavirusSună alarma din cauza tulpinii britanice de COVID-19. Au încercat vaccinul pe ea, iar rezultatul e şocant!

Noua tulpină de COVID-19, ce vine din Marea Britanie, poate fi mai periculoasă decât s-a crezut iniţial. Se pare că vaccinul dezvoltat de marile companii farmaceutice nu sunt eficiente împotriva ei.

O mutaţie detectată la varianta britanică de COVID-19 ar putea ajuta virusul să evite sistemul imunitar. Mutaţia, denumită E484K, a fost depistată în 11 eşantioane cu versiunea britanică de COVID – numită şi versiunea Kent – dintr-un lot de 200.000 de mostre secvenţiate.

Cum acţionează mutaţia?

Mutaţia E484K schimbă forma proteinei şi o face mai greu de detectat de către anticorpii organismului infectat.

Este o mutaţie care pare să facă varianta sud-africană rezistentă în faţa noilor vaccinuri – ce acţionează tocmai prin „expunerea” ARN-ului proteinei virale spike la anticorpii din organismul neinfectat.

Cum a atacat noua tulpină România?

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat că este nevoie de studii epidemiologice pentru a se determina nivelul de pătrundere a noii tulpini a coronavirusului în România.

El avertizează că, dacă se ajunge la transmitere comunitară, autoritățile trebuie să ia măsuri imediate pentru a bloca acest lucru.

Numărul de cazuri încă nu este foarte mare ca să ridice suspiciunea de propagare a acestei noi tulpini în România. Dar cred că trebuie să fim foarte atenți și foarte precauți.

La orice semn care ne-ar arăta că tulpina începe să se multiplice și să cuprindă un număr mare de populație trebuie să blocăm transmiterea, pentru că se știe că are o transmitere foarte mare„, a spus dr. Virgil Musta.

author avatar
Andrei Ștefan
757 afisari

1 COMENTARIU

  1. ”Numărul de cazuri încă nu este foarte mare ca să ridice suspiciunea de propagare a acestei noi tulpini în România.” dr. Virgil Musta. Acest imbecil așteaptă să se propage în totă țara și pe urmă…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger