AcasăCORONAVIRUSSUA nu țin pasul cu testele Covid

SUA nu țin pasul cu testele Covid

După șase luni de pandemie, Statele Unite încă nu au un control asupra testării. Situația devine acută, deoarece se înregistrează recorduri în noile infecții, în timp ce statele își redeschid economiile.

Națiunea a efectuat peste 4 milioane de teste în ultima săptămână, mai mult ca niciodată, dar în noile condiții nu e suficient și există câteva motive pentru asta. Laboratoarele comerciale au încă probleme pentru a obține stocuri adecvate de reactivi, substanțele chimice pe care le folosesc pentru a pregăti probe pentru testare. Peste 22% dintre aceste laboratoare au declarat la sfârșitul lunii iunie că întâmpină dificultăți cu lanțul de  aprovizionare. În plus, multe dintre departamentele de sănătate locale sunt subfinanțate, iar probele se acumulează mai repede decât pot fi analizate.

O parte din cererea în creștere este rezultatul unei presiuni recente de testare a sistemului penitenciar și a caselor de bătrâni, o parte a populației deosebit de vulnerabilă. Și dacă planurile de redeschidere ale statelor ajung în punctul în care călătoria revine la un volum normal, asta ar putea crește nevoia de teste. În ultimele săptămâni, oficialii federali au spus că explorează o strategie numită colectare de mostre pentru a ajuta la păstrarea proviziilor de testare în timp ce extind capacitatea.

Strategia combină probe de la mai multe persoane și le testează ca grup. Dacă rezultatul revine pozitiv, fiecare persoană din grup este testată individual, potrivit Politico. A fost metoda folosită și de China în luna mai în Wuhan. Însă testarea poate identifica persoanele bolnave, dar de la sine nu este suficient pentru a rupe lanțurile de infecție. E nevoie de urmărirea contactelor persoanelor bolnave, astfel încât acestea să poată fi testate și trimise în carantină pentru a evita răspândirea în continuare a virusului. Experți și oficiali guvernamentali au avertizat că țara va avea nevoie de minimum 100.000 de urmăritori de contact pentru a se redeschide în siguranță. Dar statele lucrează cu doar o treime a acestui număr, un deficit care a ajutat la creșterea nivelului recent de  cazuri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger