Cauta

Studii naționale ținute la secret. Câți anticorpi au vaccinații?

Studiu secret al Guvernului: vindecații, mai imuni decât vaccinații

Spitalele din România participă la un studiu național pe care autoritățile l-au secretizat. Studiul urmărește să determine titrul de anticorpi la vaccinați, comparativ cu cei care au trecut prin boală. Până acum, rezultatele confirmă faptul că cea mai bună imunitate o au cei care s-au vindecat de Covid, spre deosebire de vaccinați, care, după șase luni, au un titru de anticorpi de sub 1%.

După studiul Medlife, care a arătat că circa 7 milioane de români au trecut deja prin boală, o nouă cercetare, desfășurată în spitale, de data aceasta, arată că imunitatea celor care au fost infectați cu Covid este foarte durabilă, spre deosebire de imunitatea vaccinaților, care aproape dispare după șase luni.

”Sunt câteva spitale în țară care participă la un studiu național în care se măsoară titrul de anticorpi după vaccinare. Și, din ce am vorbit cu colegii din aceste spitale, am înțeles că titrul de anticorpi după șase luni este cu mult mai bun la cei care au trecut prin boală decât la cei vaccinați, care au sub 1%”, ne spune Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas. Sindicaliștii de la Sanitas au demarat realizarea unei statistici, pentru a afla câți lucrători vaccinați și nevaccinați există și câți au trecuți prin boală. În mod normal ar fi trebuit să se facă un screening al personalului medical, pentru a se vedea care este nivelul de anticorpi, pentru că nu există o bază de date nici cu cei care au trecut prin boală, arată reprezentanții Federației Sanitas. Sindicaliștii sunt extrem de indignați de intenția Guvernului de a obliga cadrele medicale nevaccinate să se testeze pe banii lor, susținând că acesta este modul în care vor să instituie obligativitatea vaccinării.

”Ei spun că trebuie să te vaccinezi și dacă ai trecut prin boală, dar asta probabil pentru că sunt multe vaccinuri pe piață și trebuie consumate. Practic, eșecul campaniei de vaccinare se răsfrânge în buzunarele angajaților din Sănătate, deși eșecul campaniei de vaccinare trebuie să și-l asume cei care răspund de această campanie. Imaginați-vă că pentru un infirmier testarea pe banii lui ar însemna înjumătățirea salariului”, ne-a declarat Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas.

Vaccinarea va fi impusă și în Învățământ

Sindicaliștii de la Sanitas susțin că Guvernul vrea să impună vaccinarea nu numai în rândul cadrelor medicale, ci și a personalului din Învățământ și a celui din asistența socială. ”Inițial s-a stabilit că obligativitatea testării cadrelor medicale din bani proprii va fi prevăzută într-un ordin, acum s-au gândit să o facă printr-o ordonanță simplă. Este clar că se urmărește obligarea personalului medical să se vaccineze. Din sursele mele, am înțeles că se urmărește impunerea vaccinării și în învățământ și în asistența socială, asta este intenția Guvernului”, a afirmat Iulian Pope. Acesta arată că există un trend european în acest sens și că mai multe state au luat în discuție obligativitatea vaccinării, nu numai Franța și Grecia, ci și Austria, dar și alte țări. În Franța, sindicatele au depus deja o acțiune în instanță, lucru pe care îl va face și Federația Sanitas atunci când va apărea ordonanța de Guvern. ”Noi, Federația Sanitas, susținem vaccinarea și ne-am arătat disponibilitatea de a susține o campanie de vaccinare, dar, în opinia noastră, angajații trebuie convinși cu argumente științifice și medicale, și nu constrânși. Anul trecut personalul medical a tot cerut să se testeze, dar nu s-a întâmplat acest lucru și acum vor să impună testarea pe banii angajaților din Sănătate”, ne-a mai precizat Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas.

Medicii se tem

Sindicaliștii mai semnalează că sunt foarte multe situații în care medicii le-au recomandat cadrelor medicale să nu se vaccineze. ”Din păcate nu au dat recomandări în scris, pentru că se feresc să facă acest lucru, de teama consecințelor pe care trebuie să le suporte. Sunt oameni care au alergii, care suferă de boli de inimă, de boli neurologice, care au un risc la vaccinuri. Pe lângă cei care au trecut prin boală, mai sunt și cei care nu acceptă să se vaccineze pentru că se protejează corect. Atâta timp cât INSP-ul spune că dacă porți corect echipamentul de protecție nu văd care ar fi riscul pentru pacient”, ne-a mai spus prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Iulian Pope.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version