AcasăCORONAVIRUSSTS trece la nivelul următor: face investiţii ca un spital! Angajaţii instituţiei...

STS trece la nivelul următor: face investiţii ca un spital! Angajaţii instituţiei vor fi cei mai fericiţi

testul covidSTS trece la nivelul următor: face investiţii ca un spital! Angajaţii instituţiei vor fi cei mai fericiţi

Serviciul de Telecomunicații Speciale a venit cu o variantă surprinzătoare. Va face o investiţie pe care nu mulţi şi-o permit.

STS îşi va dezvolta propriul laborator PCR (de biologie moleculară), în cadrul instituției, pentru identificarea infectării cu COVID-19 a propriilor angajați.

Contractul valorează 1,8 milioane de lei

Contractul, cu o valoare estimată la peste 1,8 milioane de lei, vizează și achiziția de echipamente pentru decontaminare și suport triaj, de materiale de protecție (măști de protecție, viziere, lămpi bactericide, geluri și soluții dezinfectante, dispensere) pentru prevenirea infectării personalului.

Iată cum a motivat STS nevoia acestei investiţii!

Având în vedere contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice la nivel național, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, s-a impus luarea anumitor măsuri, la nivelul instituţiei, care să asigure protecţia adecvată a personalului împotriva îmbolnăvirii şi implicit asigurarea îndeplinirii atribuţiilor STS.

Capacitatea Centrului Medical de depistare a infectării personalului cu virusul SARS-CoV-2 este practic inexistentă din cauza lipsei echipamentelor medicale specifice necesare depistării infectării cu COVID-19, cu toate că la nivelul Centrului Medical din cadrul instituției există un laborator de analize medicale„, a transmis STS într-un comunicat.

Care vor fi avantajele investiţiei?

Dotarea cu aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, materiale de protecție a personalului și materiale sanitare și consumabile aferente (reactivi), ce vor fi utilizate în mod direct pentru identificarea infectării cu COVID-19 a personalului STS, va asigura un tratament acordat personalului în timp util și adecvat, iar achiziția de materiale de protecție (măști de protecție, viziere, lămpi bactericide, geluri și soluții dezinfectante, dispensere), va determina prevenirea infectării personalului.

STS mai precizeează că „la data de 30.09.2020, a fost depusă cererea de finanțare pentru proiectul ”Consolidarea capacitatii Centrului Medical din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale de gestionare a crizei sanitare COVID-19” (Cod SMIS – 142015), finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

author avatar
Andrei Ștefan