AcasăCORONAVIRUSSTS le-a explicat românilor care vor să călătorească liber în UE cum...

STS le-a explicat românilor care vor să călătorească liber în UE cum funcţionează pașaportul COVID

pasaport covidSTS le-a explicat românilor care vor să călătorească liber în UE cum funcţionează un pașaportul COVID

Din această vară, circulaţia liberă în spaţiul european va fi condiţionată de un paşaport COVID. STS a explicat cum funcţionează aceste certificate digitale verzi.

Certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat.

Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital.

De asemenea, certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit.

Veţi descărca o aplicaţie pe telefoane

STS a mai precizat că a fost avansată soluția tehnică care va include o aplicație web pentru generarea certificatelor şi o aplicație pentru smartphone (Android) pentru verificarea certificatelor emise în țară sau emise de alte state.

Codul QR din certificat va conține informații de identificare (nume, prenume și data nașterii), precum și informații medicale esențiale, semnate digital, pentru a se garanta autenticitatea datelor.

Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale și vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoțite de actul individual de identitate.

Ce a anunţat STS?

Specialiștii STS au realizat o propunere de arhitectură a sistemului informatic de emitere și verificare a certificatelor digitale verzi, urmând să se desfășoare dezvoltarea propriu-zisă a aplicațiilor, testarea cu instituțiile din țara noastră și cele europene, iar, la final, implementarea acestora.

De asemenea, la nivel UE se întreprind demersuri pentru adoptarea Propunerii de Regulament a Parlamentului European şi a Consiliului privind un cadru pentru emiterea, verificarea şi acceptarea certificatelor interoperabile privind vaccinarea, testarea și recuperarea pentru a facilita libera circulație în timpul pandemiei de COVID-19″, informează STS.

author avatar
Andrei Ștefan
370 afisari

1 COMENTARIU

  1. E contrara legilor europene mUE aceasta conditionare ! Bineințeles poate fi numa in capu la ziairiciu care scrie pe aici.Am observat ca sint vreo 3 ziarici care au supt/sug la țăța lu soroș pe aici, ăsta jacota și incă unu..Adica dacă io nu ma vaccinez și ca mine milioane de români nu mai avem voie sa ieșim din țară? Covidu e pe ducă,de abia daca mai sint 1000 de cazuri pe zi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger