AcasăCORONAVIRUSSTS a explicat cum se face contabilizarea morţilor de Covid-19, după ce...

STS a explicat cum se face contabilizarea morţilor de Covid-19, după ce Florin Cîţu a solicitat precizări

covid-19 stsSTS a explicat cum se face contabilizarea morţilor de Covid-19, după ce Florin Cîţu a solicitat precizări

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat faptul că există discrepanțe în bazele de date privitoare la numărul deceselor provocate de Covid-19, în sensul că ar fi mai mulți morți decât cei declarați oficial.

În urma acuzațiilor apărute în spațiul public, premierul Florin Cîțu le-a cerut celor de la STS să vină cu un raport pentru a vedea care este situația de fapt, ne-au precizat surse guvernamentale.

STS a răspuns: a pus la dispoziţie 2 aplicații informatice

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a dezvoltat și a pus la dispoziția autorităților medicale cele două aplicații informatice, Corona Forms și Alerte MS, la cererea și pe baza cerințelor operaționale formulate de acestea.

Ce este aplicaţia „Corona Forms”?

Corona Forms este aplicația care centralizează cu acuratețe maximă evidența testelor, a persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 și a deceselor survenite în urma COVID-19.

Fiecare deces înregistrat în aplicație primește un ID unic, iar ulterior datele NU MAI POT FI MODIFICATE.

Datele oficiale prezentate de autorități, public, prin informările zilnice din bilanț, sunt cele extrase din Corona Forms.

Ce este aplicaţia „Alerte MS”?

lerte MS este aplicația care generează statistici în conformitate cu cerințele stabilite de MS. În această platformă, datele numerice sunt introduse de spitale și laboratoare.

STS nu introduce, nu gestionează și nu centralizează aceste date. Datele sunt proprietatea exclusivă a beneficiarului aplicațiilor – Ministerul Sănătății (MS).

STS pune la dispoziția autorităților medicale servicii IT&C, în conformitate cu cerințele operaționale stabilite de acestea, și subliniază încă o dată, că datele din Corona Forms nu pot fi modificate, fiind cele oficiale, comunicate public, în informările zilnice.

author avatar
Andrei Ștefan
237 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger