AcasăCORONAVIRUSSTS a anunţat că certificatele digitale UE pot fi verificate cu o...

STS a anunţat că certificatele digitale UE pot fi verificate cu o nouă aplicaţie

certificat verdeSTS a anunţat că certificatele digitale UE pot fi verificate cu o nouă aplicaţie

Serviciul de Telecomunicații Speciale a dezvoltat varianta web a aplicaţiei Check DCC, cu ajutorul căreia pot fi verificate certificatele digitale UE privind COVID-19. Acest serviciu, disponibil din data de 22 octombrie.

Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Cum funcţionează această aplicaţie?

Versiunea web a aplicației este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română și engleză.

Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului.

Prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ.

Reamintim că aplicația Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează și nu reține datele certificatelor digitale UE COVID verificate.

Totodată, facem precizarea că pe teritoriul României, aplicația Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanţii STS.

author avatar
Andrei Ștefan