AcasăCORONAVIRUSSTOP libertăţii pentru români! Orban s-a decis în ce interval vrea să...

STOP libertăţii pentru români! Orban s-a decis în ce interval vrea să restricţioneze libera circulaţie

Ludovic OrbanSTOP libertăţii pentru români! Orban s-a decis în ce interval vrea să restricţioneze libera circulaţie

În curând, am putea asista la prima restricţie impusă românilor în privinţa liberei circulaţii, de la ieşirea din Starea de Urgenţă, de astă-primăvară încoace.

Ludovic Orban a spus, luni, după întâlnirea cu prefecții, că va propune în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ca masca să fie purtată în spații deschise, în toate județele care înregistrează un indice de noi cazuri de COVID-19 de peste 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori. De asemenea, Guvernul ia în calcul ca deplasările să fie limitate pe timp de noapte.

Va fi un proiect de hotărâre a CNSU în care vom actualiza lista țărilor și vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele. Nu se va mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie”, a afirmat prim-ministrul României.

Ce se întâmplă în localităţile aflate în carantină?

Ludovic Orban a lămurit şi care ar fi restricţiile ce s-ar impune pentru o localitate aflată în carantină. „În cadrul deciziei de carantinare, există posibilitatea ca în interiorul localității să se instituie și această măsură. Procedura este la propunerea DSP și a Comitetului Județean prin hotărârea comandantului acțiunii.

În localitățile cu nivel ridicat de răspândire, mai ales unde se instituie carantina, pe lângă limitarea circulație în localitate și între localitățile respective, în interiorul localității se pot dispune o serie de măsuri, cum ar fi și măsura de a limita deplasările pe timpul nopții, să spunem între ora 22.00 și ora 06.00, dar aceste chestiuni trebuie analizate de CJSU„, a mai zis Orban.

Aproape jumătate din populaţia testată a României, infectată cu COVID-19

4.041 cazuri noi la 10.000 de teste. 592 în Bucureşti. 86 de morţi. 916 pacienţi la ATI – criza Coronavirus luni, ora 13, 2.11.2020 Criza Coronavirus 2 noiembrie 2020, ora 13. 4.041 cazuri noi, 592 în Bucureşti. 10.000 de teste. 86 de morţi. 916 persoane la ATI.

Aproape jumătate din românii testaţi în ultimele 24 de ore au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus. Primul caz de infectare cu noul Coronavirus a fost declarat oficial pe 26 februarie 2020. Primul deces cauzat de Coronavirus în România a fost raportat oficial pe data de 22 martie 2020, la 26 de zile dupa primul caz. Pe 11 martie OMS a declarat pandemie. Pe 16 martie, a fost instaurată Starea de Urgenţă în România, care a ţinut 2 luni.

author avatar
Andrei Ștefan
384 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bă, e dat dracului virusul asta. Nu circula decat de la 22 la 6 dimineata. In perioada in care 95/100 din romani dorm cu bășini la dos. Iti dai seama ce popor de oi sa asculte si sa isi aduleze călăii. De cand exista pământul asta nu am auzit un popor mai prost de sclavi si slugi fara coloana vertebrală

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger