AcasăCORONAVIRUSStatul american Texas renunță la purtarea obligatorie a măștii. Anunț crucial despre...

Statul american Texas renunță la purtarea obligatorie a măștii. Anunț crucial despre reluarea activității economice – VIDEO

Statul american Texas renunță la purtarea obligatorie a măștii. Anunț crucial despre reluarea activității economice - VIDEO (foto: Greg Abbott/Twitter)

În timp ce unele țări din Europa au prelungit restricțiile împotriva răspândirii COVID-19, s-a aflat că purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în Texas, al doilea stat ca număr de populație din SUA.

În contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 aflate în plină desfpșurare la nivelul statului american, guvernatorul republican din Texas a anunțat, marți, renunțarea la obligativitatea purtării măștii, măsură impusă în iulie anul trecut, dar și redeschiderea totală a magazinelor și restaurantelor – începând cu data de 10 martie.

”Prea mulţi texani au fost privaţi de oportunitatea de a lucra. Prea mulţi proprietari de mici afaceri s-au străduit să își plătească facturile. E momentul să deschidem Texas 100%”, a declarat guvernatorul, citat de CNN.

Chiar și așa, Greg Abbott a ales să menționeze că ridicarea restricțiilor nu pune capăt responsabilității personale. În ideea că fiecare ar trebui să aibă grijă de familia, prietenii și ceilalți semeni din rândul comunității. ”Oamenii și afacerile nu au nevoie ca statul să le spună cum să funcționeze”, a mai precizat Abbott.

Un anunț similar, vizând eliminarea obligativității purtării măștii, dar și redeschiderea activităților economice la capacitate maximă a venit și din direcția guvernatorului statului Mississippi, conform aceleiași surse.

În tot acest timp, specialiștii în Sănătate nu par la fel de convinși că e momentul să se relaxeze restricții, de teama că un astfel de demers ar putea duce la o nouă creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

author avatar
Andrei Coman