AcasăCORONAVIRUSStatele europene țin la secret tratamentul împotriva SARS-Cov-2?

Statele europene țin la secret tratamentul împotriva SARS-Cov-2?

Fiecare țară din Europa are propriul tratament Covid, ținut la secret

Un protocol de tratament unitar la nivelul Uniunii Europene nu a fost încă stabilit. În fapt, fiecare țară își tratează bolnavii Covid așa cum consideră, fără a-și împărtăși descoperirile sau medicamentele folosite. O informație venită din Germania naște însă foarte multe semne de întrebare, pentru că fiolele folosite în spitalele de acolo negativează testul PCR în doar 5 zile.

Se pare că în Germania tratamentul împotriva Covid constă în două fiole date pacienților, din care aceștia trebuie să bea câteva picături în fiecare zi. Fiolele nu sunt inscripționate, însă conținutul acestora este foarte eficient, având în vedere faptul că pacienții ies negativ la testul Covid după doar 5 zile. Informația ne-a parvenit din surse neoficiale, de la o româncă angajată în Germania la un centru de îngrijire bătrâni, care a ieșit pozitiv la un test Covid și a fost tratată în spital. Oare ce conțineau acele fiole? Ivermectină? Vreun alt tratament experimental? Deocamdată nu se știe.

Mai mult, medicii din spitalul german i-au spus că, dacă vrea să se vaccineze poate să o facă, dar că ei nu se vaccinează. Și, într-adevăr, reticența față de vaccinarea anti-Covid în Germania este extrem de ridicată. Și asta în condițiile în care restricțiile în această țară au fost și sunt încă extrem de dure. În afară de hypermarketuri și magazinele alimentare, probabil și farmaciile, acolo nu este deschis absolut nimic. Acum câteva luni s-au deschis, pentru o scurtă perioadă, mall-urile, însă nu puteai intra fără dovada testelor PCR negative, teste care, în marea lor majoritate, sunt gratuite în Germania. Hotelurile au fost deschise, însă, până acum vreo două săptămâni, când au început să mai sosească ceva turiști, aici se cazau doar muncitorii veniți din alte state să sprijine economia Germaniei. Tratamentele în Franța sunt și ele foarte puțin popularizate, singurele care au apărut în presa franceză fiind cele pe bază de anticorpi monoclonali. În rest, este clar că peste tot se experimentează și, pe bună dreptate, cu discreție maximă. Pentru că nu mai este vreme de studii elaborate și de durată, care necesită aprobările organismelor europene, când medicii duc o luptă contracronometru cu boala.

Protocol formal

Schimbarea protocolului de tratament împotriva Covid în România, făcută abia luna trecută, este una mai mult de formă. În afara excluderii oficiale a Kaletrei și includerii anticorpilor monoclonali doar pe hârtie, pentru că în spitale nu există, nu s-a schimbat mare lucru. Bibliografia trecută în subsolul ordinului care modifică protocolul nu conține nici ea prea multe noutăți, marea majoritate a lucrărilor invocate datând din 2020. Iar cele din 2021 nu recomandă nicidecum vreun tratament nou. În fapt, pe plan european, singurul pas oficial făcut de Agenția Europeană a Medicamentului a fost să aprobe Redemsivirul, care a rămas în continuare, deși toată lumea medicală s-a convins de ineficiența acestuia. În ce privește un protocol de tratament pentru țările UE, nimeni nu și l-a asumat, având în vedere că totul este experimental. Și atunci, ca o dovadă a dispariției solidarității europene, fiecare țară încearcă să-și salveze propriii cetățeni. Întorcându-ne în România ar mai fi de spus că eroinele din spitale au fost asistentele, chiar dacă nu toate. Și asta pentru că apar tot mai multe mărturii despre asistentele care dădeau pacienților Covid pastila galbenă (Kaletra), spunându-le în același timp, șoptit, să nu ia sub nicio formă acel medicament, pentru că le va face rău. Nu se știe însă cu certitudine dacă acest medicament mai este prescris în spitale, pentru că în afară de a publica în Monitorul Oficial un ordin, Ministerul Sănătății nu  a făcut vreun instructaj personalului medical din spitale.

Vaccinarea s-a sfârșit

Cu puținii rămași pe listele de așteptare și poate cu cei care se vor mai duce la medicii de familie sau la vreun maraton al vaccinării, România va ajunge la un maximum de 3,5 milioane de persoane imunizate. În țară însă au mai sosit încă aproape 700.000 de doze Pfizer și 643.000 de doze AstraZeneca. Dacă la Pfizer se mai justifică, dat fiind faptul că mai sunt aproape 970.000 de români care trebuie să facă doza a doua, la AstraZeneca, circa 400.000 de doze au fost cumpărate degeaba, pentru nimeni nu le va folosi.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.025 afisari

5 COMENTARII

  1. sa spere ca or sa si mai faca vaccinurile ca un suvenir si o fita ca altceva nu se merita cu cate minciuni au pus la baza lor si cata dezinformare!!!!!!!!!!!!sa le faca toate bill gates si guvernantii care au pus botul la un experiment!!!!!!!!

  2. In Romania , pana in prezent sunt vaccinati 3.378. 699 de romani , 2.029 . 610 cu doua doze si 1.349.089 cu o doza . Si azi , a doua zi de Paste , s-au vaccinat 70.000 de romani .

  3. Bai, dar ce fac nemtii astia, e pare ca nu toti sunt destul de bine dresati, Frau Merkel !! 🙂 Ce e cu debandada asta pe acolo, cum adica doktorii Men3gele ies din rand, adica mai si misca in front ? 🙂 Nein, nein, nein !! 🙂 Cum nu cred chiar doktorii in binefacerile Plan5demiei, cand toti miliardarii vreau sa ii vaxineze cu forta pe toti scl5avii si co7baii, ii iubesc de nu mai pot !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger