AcasăCORONAVIRUSSpitalul Colentina redevine spital exclusiv COVID. În Bucureşti nu mai sunt locuri...

Spitalul Colentina redevine spital exclusiv COVID. În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI

Spitalul ColentinaSpitalul Colentina redevine spital exclusiv COVID. În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI / foto: Financial Intelligence

Ludovic Orban anunţă că Spitalul Colentina din Capitală va redeveni spital dedicat exlusiv bolnavilor de COVID-19. Premierul afirmă că repunerea spitalului în circuitul dedicat tuturor bolnavilor a fost o greşeală. 

„Din punctul meu de vedere, da. Planul de disponibilizare este un plan care va fi aplicat într-o perioadă, astfel încât să nu afecteze pacienţii care sunt trataţi, să nu rămână niciun pacient care are nevoie medicale fără serviciile medicale. Pe de altă parte, pacienţii COVID care au şi alte afecţiuni pot fi trataţi acolo.

Scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-COVID, după părerea mea, a fost o decizie neinspirată. Avem nevoie de Spitalul Colentina în integralitatea sa şi de toate cadrele medicale de acolo, care au dobândit deja o experienţă şi pot să ne susţină foarte mult la nivelul Bucureştiului”, a declarat Orban.

Secțiile ATI din București sunt pline

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară, că în București nu mai sunt locuri la terapie intensivă. El a precizat ca de luni Spitalul Colentina va funcţiona în totalitate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

„În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă, drept care dl Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document. Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 3-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Tot vizavi de acest aspect, era un spital modular la Elias şi funcţiona, aşa, cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia că atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias să asigure aceste cadre medicale.”, a declarat Cojanu, potrivit Rador.

Acesta a precizat că medicii și asistenții din școlile aflate în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele COVID. Prefectul Capitalei a susținut că aceste decizii au fost luate într-o ședință a prefecților cu șeful DSU, Raed Arafat.

author avatar
Andreea Vlad
105 afisari

1 COMENTARIU

  1. asta nu e inca in ue unde nu se mai poarta asa ceva se face peste tot sectii speciale intr un spital nu dai un spital intreg doar pt guvizi si restul bolnavilor vor muri prin lipsa de asistenta!!!!!!!mai fiti si voi europeni nu africani!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger