AcasăCORONAVIRUSSpitalele sunt goale. Arafat o ține pe-a lui cu măsurile restrictive

Spitalele sunt goale. Arafat o ține pe-a lui cu măsurile restrictive

Raed Arafat nu ne vrea relaxați

Raed Arafat susține că nu se poate renunța la starea de alertă pe motiv că nu s-ar mai putea aplica măsurile restrictive, dacă va fi cazul. Problema cea mai gravă este însă că spitalele Covid și suport Covid sunt aproape goale, în timp ce pacienții cu alte afecțiuni nu au acces la tratamente, pe același motiv de stare de alertă.

Prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile nu a avut niciun fel de justificare. Autoritățile au motivat că, fără stare de alertă, românii s-ar fi relaxat prea tare și ar fi propagat Covidul peste tot în jurul lor. În fapt, deși numărul de cazuri este pe o pantă descendentă accelerată, nicio restricție nu a fost relaxată de Guvern, ceea ce pune sub semnul întrebării scopul îngrădirii libertăților în acest moment. În fiecare zi, potrivit raportărilor, se mai golesc circa 500 de paturi Covid din spitale, iar pe la ATI-uri a început să bată vântul. Ieri, doar 5.733 de bolnavi Covid se mai aflau internați, comparativ cu aproape 14.000 de pacienți în 4 aprilie, de exemplu. ”Noi aplicăm acum nişte măsuri într-o stare care este o stare de alertă, care înseamnă că nu suntem într-o stare de normalitate. În secunda ridicării stării de alertă, înseamnă că suntem într-o stare de normalitate. În starea de normalitate nu mai poţi aplica anumite măsuri care le aplici sub stare de alertă sau stare de urgenţă. Deci noi, sub stare de urgenţă, am aplicat unele măsuri mai dure, au fost aproape un lockdown atunci, în perioada respectivă, dar care a durat scurt, după care, în starea de alertă, noi am aplicat măsuri care totuşi limitează anumite activităţi, limitează anumite drepturi permise prin Legea 55, dar care se iau, totuşi, în timpul unei stări de anomalie. Deci nu este o stare de normalitate. În secunda în care spunem că starea de alertă  nu mai este, înseamnă că am intrat în sarea de normalitate şi înseamnă că nu mai poţi să iei măsuri de combatere şi nu mai poţi să iei anumite măsuri, cum sunt incidenţele, sub 1,5, peste 1,5 şi aşa mai departe”, a explicat Raed Arafat. Acesta a recunoscut că avem cel mai mic număr de internați la ATI, de la 1 decembrie 2020 până în prezent, și că presiunea pe spitale a scăzut.

Crește numărul morților non-Covid

Circuitele separate și deschiderea spitalelor și pentru bolnavii non-Covid au rămas doar vorbe goale, aruncate de ex-ministrul Vlad Voiculescu. În realitate, cele mai importante spitale din județe, dar și din Capitală, au fost declarate integral sau parțial Covid, fapt ce a blocat accesul bolnavilor la internare. Institutul Național de Statistică a arătat o creștere explozivă a deceselor în martie, morți care nu au legătură cu noul coronavirus. Față de martie anul trecut, numărul deceselor a crescut cu peste 7.300, în condițiile în care decesele Covid, marea majoritate la persoane vârstnice și cu multe comorbidități, s-au situat în jurul cifrei de 3.000. Restul, de peste 4.000 de oameni au murit din cauza întârzierii intervențiilor chirugicale și a investigațiilor medicale pentru diagnosticare precoce. Starea de alertă și lipsa măsurilor autorităților au făcut ca și la peste un an de la apariția pandemiei, numărul intervențiilor chirurgicale să fie de patru ori mai mic față de perioadele normale.

Dispariția pandemiei nu exclude vaccinarea

Secretarul de stat Raed Arafat le-a transmis foarte clar românilor că scăderea numărului de cazuri sub incidența de 1 nu înseamnă că oamenii nu trebuie să se vaccineze. Pe acest raționament, nici când vom avea zero cazuri autoritățile nu vor renunța la ideea fixă de vaccinare în masă. ”Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate județele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben și la roșu”, a mai afirmat Raed Arafat. Între timp, teoria Guvernului care susține că doar vaccinarea și restricțiile au condus la scăderea numărului de cazuri Covid a fost contrazisă, din nou, de data aceasta de cercetătorii italieni, care au descoperit, în urma studiilor, că imunitatea celor care au trecut prin boală, indiferent că au fost asimptomatici sau au avut o formă medie sau severă, durează cel puțin opt luni.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.241 afisari

6 COMENTARII

  1. Daca nu pot omora prin protocolul Covrig , trebuie sa omoare indirect prin netratarea bolnavilor cronici , in special varstnici – Face parte din instructiunile cabalei sataniste care dicteaza in guberniile de la periferie si vine manusa pentru eliberarea presiunii pe bugetul de pensii . Categoria cu pensii speciale oricum isi permite sa se trateze la privat.

  2. Bai Arahat, bai palestinian ordinar, bai covrigarule 🙂 cine dracu crezi ca se mai ia dupa tine, bai ne-credinciosule ? 🙂 Numai sclavii si cobaii tai nu si-au dat seama ca din 2020 s-a trecut la urmatorul nivel ca si terorism de stat, in care statul isi extermina proprii cetateni, acum numai aia mai dusi cu pluta, care cred orice se spune la tembelizor !! Toti si-au dat seama ca selectia naturala se face prin multiple experimente simultane peste tot pe glob, ca sa ii tina pe multi intr-o stare de confuzie continua !! Asta este WW3, care este biologic, cand voit se da drumul la o arma biologica dintr-un Lab 4 din China, e clar ca s-a trecut la razboi total, dar ne-declarat, fiindca prestitutii din mainstream media sunt toti niste tarfe vandute pe 30 de arginti, asa ca atentie, bai, scapa care poate !! 🙂

  3. Daca nu ar mai fi starea de alerta, nu ar mai putea fura cat vor ei, ci mai putin. Ei, si ei vor mai mult si mai mult , din ce in ce mai mult. Si apoi cine sa se opuna? Poporul fara demnitate care accepta fara cracnire sa fie condus de slugi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger