AcasăCORONAVIRUSSpitalele pline, bucuria nebunilor. Autoritățile nu vor să trateze cazurile moderate

Spitalele pline, bucuria nebunilor. Autoritățile nu vor să trateze cazurile moderate

Guvernul Cîțu ne vrea în spital, nu vindecați

Autoritățile se lamentează că spitalele și secțiile ATI s-au umplut, însă nu fac nimic pentru a împiedica spitalizarea. Favipiravirul, singurul antiviral cu studii clinice în spate care i-au demonstrat eficiența, nu a ajuns nici acum în farmacii, fiind blocat de Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului.

Când ai un medicament care îți reduce la minim spitalizările Covid și îi blochezi eliberarea prin farmacii se chemă că urmărești în mod deliberat ocuparea secțiilor ATI. Afirmația nu este deloc exagerată, dat fiind și antecedentele autorităților care, la momentul apariției în spațiul public a protocolului de tratament al medicului bronho-pneumolog Flavia Groșan, au ales să boicoteze descoperirea. Pentru că, nu-i așa, ținta Guvernului nu este vindecarea de Covid, ci doar vaccinarea. Mergând puțin mai departe, tratamentul pentru Covid nu pare să fie obiectivul niciunei companii farmaceutice și nici al Comisiei Europene, preşedintele acestei instituții, Ursula von der Leyen, neavând nicio intenție de investi în cercetarea pentru medicamente anti-Covid. Israelienii au anunțat la un moment dat că au făcut progrese remarcabile în testarea unui medicament, însă, de ceva vreme, s-a lăsat tăcerea. Favipiravirul însă este palpabil și dă rezultate, însă autoritățile române nu fac decât să blocheze accesul populației la acest medicament. ”Asta este și mirarea mea, atâta vreme cât există acest medicament care și-a demonstrat efiacitatea, cel puțin în cazurile ușoare și moderate, chiar dacă nu este 100% infailibil, nu înțeleg de ce nu se iau măsuri în acest sens”, ne spune Dragoș Damian, directorul executiv al Terapia Cluj.

Piedici pe toate planurile

De aproape o jumătate de an Ministerul Sănătății se chinuie să conceapă un protocol de eliberare a Favipiravirului prin farmacii, cu prescripție de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Protocolul ar fi necesar, au spus autoritățile, pentru a-i împiedica pe români să-și facă stocuri din acest medicament. Un fel de ”să ajungă la toată lumea”. Protocolul nu este însă vreo lucrare de doctorat, cu doar cel mult o pagină în care să se prevadă că Favipiravirul se eliberează din farmacii pe rețetă și doar câte o cutie pe fiecare rețetă. Punct. Mai mult, Agenția Națională a Medicamentului nu se grăbește deloc să emită autorizația pentru producția de Favipiravir la Terapia Cluj, deși fabrica a depus de mult timp toată documentația. ”În acest moment nu avem niciun fel de protocol și niciun fel de aprobare pentru fabricarea Favipiravirului și am oprit demersurile. Noi mai avem 40.000 de cutii de Favipiravir din import, care se vor duce către spitale, dar dacă procedura pentru farmacii va fi aprobată, vor putea trece și în ambulator. Până la mijlocul lui octombrie mai putem importa 50.000 de cutii, după care vom da drumul la producția locală. Totuși, nu putem începe producția dacă nu avem niciun fel de garanție că acest medicament va intra pe circuit deschis. Acest medicament îl aducem și îl vom fabrica pe riscul nostru, pentru că el nu este achiziționat de statul român. Culmea este că celelalte medicamente din protocolul Covid au fost cumpărate de statul român în avans, inclusiv Redemsivir. Dacă Favipiravirul ar exista în ambulator ar reduce spitalizările și presiunile pe spitale și pe ATI”, ne-a mai precizat directorul executiv al Terapia Cluj, Dragoș Damian.

Medicii de familie cer medicamentul

O reacție binevenită, însă surprinzătoare a venit din partea preşedintelui Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sandra Adalgiza Alexiu, care a cerut public auorităților să dea posibilitatea prescrierii Favipiravirului pentru bolnavii Covid. ”Favipiravirul constă în administrarea de pastile, ceea ce ar fi făcut lucrurile mult mai simple, pentru că, în acest fel, puteam să tratăm încă din stadiu precoce Covid- 19, mai ales la persoanele aflate la risc, care să nu mai fie nevoie să ajungă în spitale, la evaluări sau la internări, pentru că, luat din timp, boala poate fi stăpânită”, a afirmat dr. Sandra Adalgiza Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.583 afisari

9 COMENTARII

  1. In articolul asta autoarea se plange ca guvernul nu-i trateaza cum ar trebui pe infectati, in celalat considera discriminatorii masurile care poate ar conduce fortat la cresterea numarului de vaccinati. Esti ruda cu Șoșoaca, Claudia?

  2. Este o actiune criminala CLARA organizata de mafia securista pentru exacerbarea si mentinerea Plandemiei! de la minceputul operatiunii securistii au facut o boicotare permanenta a oricarui remediu care a dovedit un grad de eficienta! NU EXISTA ALTA EXPLICATIE ! ROMANIA IESI IN STRADA !

  3. S au ignorat medicii de familie de la inceputul pandemiei.
    Nu tu preventie, nu tu tratament pentru forme medii, nu tu vaccinare la medicii de familie !
    Totul in spital , la indicatiile pretioase de tratament ale Comitetului….
    Au aglomerat ilogic spitalele !
    Acu se vaita.

  4. Bai Matule, ne doarefix in paispe de Plandemia ta de kakat, bai trompeta de partid nazist de la Bukale !! Nimeni nu va mai baga in seama, iar acum ca a-ti si declarat razboi deschis propriului vostru popor, adica chiar romansilor vostrii, sa zicem numai atat, bai tampit ordinar de Matu: mare greseala, chiar nu trebuia sa arati ca esti atat de prost, si mai ales de criminal !! Dar, acum pornita avalansa, lucrurile nu mai pot fi oprite, vine razboiul, si o sa vezi si tu cuma arata razboiul adevarat, bai sageata a criminalilor globalisti, sa stii ca tovarasul Klaus Schwabb nu prea are si pentru tine un loc liber in bunkarul lui, unde in curand se va ascunde cu ceilalti poponari ca si el, asa ca: Ghinion, Matule, conform unul clasic in viata !! 🙂 Nici pe drakul nu intereseaza auschitz-urile voastre aka spitale, acolo ajung numai fricosii aia care mai pun botul la minciunile si propaganda voastra nazista, aia sunt celebrii idioti utili care chiar au nevoie de ceva senzatii tari, pe care de altfel le si vor primi, odata bagati cu forta la ati !! Bai, dar asta e, daca iti vinzi corpul si sufletul satanei, nu ai decat sa crezi ca o oaie incaltata in vaxinul lor otrava !! 🙂 Interesant e cum toti care dau coltul sunt numai cei care ajung in stabilimentele astora de Soylent Green, odata intrat acolo, deja esti pe lista de experimente satanice, fac aia ce vor cu cobaii aia mici si prosti, dar asa le trebuie daca sunt prosti, sa ii chinuie bine, iar apoi cu un sut in fund direct in Iad ajung, tampiti drakului, sufletele alora sunt demult in Iad, si doar le-a prezis Justin Parvu sa nu ia in ei semnul diavolului, adica vaxinul fermecat 🙂

  5. POLITIZAREA PANA LA ABSURD A UNOR MINISTERE A DUS LA DEZASTRUL ,LA HAOSUL PREZENT.
    AU INCEPUT SA IASA LA IVEALA GENOCIDUL INSTRUMENTAT DE MINISTERUL SANATATII POLITIZAT PANA LA EXTREM CU CLIENTELA POLITICA SI CLANURILE MAFIOTE.
    CNAS A RECUNOSCUT CA DIN LIPSA MEDICAMENTELOR SI INCHIDEREA SPITALELOR 88% DIN BOLNAVII DE CANCER AU DISPARUT DIN 2019 PANA AZI , ASTA INSEAMNA ZECI DE MII DE PERSOANE CARORA MINISTERUL SANATATII LE_A LUAT DREPTUL LA VIATA !!.
    CE A AJUNS CONSTITUTIA TARII -PRESUL PENTRU GOLANIILE SI HOTIILE POLITICIENILOR ?.
    DE CE PLATIM CAS SANATATE ? -CA SA AVETI VOI CE FURA !.
    ROLUL UNUI PRESEDINTE ADEVARAT ESTE ACELA DE GARANT AL RESPECTARII CONATITUTIEI !.
    GUVERNUL A IMPRUMUTAT MILIARDE SA PLATEASCA FIARE VECHI IN AVANS AMERICANILOR ,DAR NU GASESTE CATEVA MILIOANE SA INVESTEASCA MACAR INTR-O FABRICA DE MEDICAMENTE IN CAZUL CONCRET DE PANDEMIE ?,DESPRE CE STATEGII SI IN FOLOSUL CUI TRANCANITI VOI CEI DIN CSAT ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger