AcasăCORONAVIRUSSpecialiştii au tras semnalul de alarmă în privinţa vaccinului de la Pfizer!...

Specialiştii au tras semnalul de alarmă în privinţa vaccinului de la Pfizer! Campania de vaccinare, dată peste cap?

rapelul Specialiştii au tras semnalul de alarmă în privinţa vaccinului de la Pfizer! Campania de vaccinare, dată peste cap?

Cercetătorii au cerut guvernelor mondiale să amâne doza de rapel a Pfizer pentru că prima doză a acestui vaccin e mult mai eficientă decât se credea.

Doi oameni de știință canadieni au publicat o scrisoare în New England Journal of Medicine prin care cer amânarea dozei secunde a vaccinului Pfizer.

Recomandarea Pfizer? Amânarea rapelului

Vaccinul a dovedit o eficiență de 92.6% după prima doză administrată, conform cercetătorilor Danuta Skowronski și Gaston De Serres, în baza unor documente publicat de FDA.

Pfizer a transmis că va rămâne la latitudinea autorităților dacă vor să amâne rapelul, pentru că nu există un studiu științific în acest sens care să recomande o administrare diferită a vaccinului.

Administrarea celei de-a doua doze la o lună după prima a oferit „puține beneficii în plus, pe termen scurt”.

Având în vedere lipsa actuală de vaccin, amânarea celei de-a doua doze este o chestiune de securitate națională care, dacă este ignorată, va duce cu siguranță la mii de spitalizări și decese legate de COVID-19 în această iarnă în Statele Unite”, au avertizat cercetătotii.

Unele țări care au stocuri pe terminate de vaccin se gândesc să amâne rapelul și să vaccineze cu o singură doză cât mai mulți oameni, chiar și cu riscul ca aceste persoane să nu mai aibă a doua doză de vaccin.

În Marea Britanie, rapelul a fost amânat

Autoritățile din Marea Britanie au decis deja să vaccineze mare parte din populație doar cu prima doză și să amâne doza de rapel cu 12 săptămâni, cu toate că nu se știe ce efecte va avea această decizie asupra sănătății oamenilor.

Pfizer recomandă efectuarea dozei de rapel la 21 de zile după prima doză, în timp ce Moderna cere un rapel la 28 de zile.

author avatar
Andrei Ștefan
636 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger