AcasăCORONAVIRUSSpecialiştii au dezvăluit care este vaccinul eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană...

Specialiştii au dezvăluit care este vaccinul eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană ale SARS-CoV-2

vaccin_modernaSpecialiştii au dezvăluit care este vaccinul eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană ale SARS-CoV-2

Specialiştii din întreaga lume au reuşit să ajungă la aceeaşi concluzie: vaccinul Moderna este eficient împotriva variantelor britanică şi sud-africană ale SARS-CoV-2.

Vaccinarea cu două doze de vaccin Moderna ar proteja de noile tulpini de SARS-CoV-2 descoprite până în prezent, dă asigurări compania americană.

Prospectul de la Moderna, tradus în limba română

Comitetul naţional de coordonare a vaccinării a transmis că prospectul vaccinului Moderna împotriva COVID-19 a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană şi poate fi consultat în limba română.

Prospectul vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, cu informaţii pentru utilizator, a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană şi poate fi consultat în limba română.

Iată ce scrie în prospect:

1. Ce este COVID-19 Vaccine Moderna şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte de a vi se administra COVID-19 Vaccine Moderna

3. Cum se administrează COVID-19 Vaccine Moderna

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează COVID-19 Vaccine Moderna

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Acest vaccin este administrat adulţilor cu vârsta de peste 18 ani. Substanţa activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafaţă a SARS-CoV-2. ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102.

Deoarece COVID-19 Vaccine Moderna nu conţine virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID-19”, se mai arată în prospect.

Cu toate acestea, Moderna a spus că plănuiește să înceapă testele clinice ale unui noi versiuni a vaccinului anti-Covid care vizează varianta sud-africană, după ce testele au arătat că varianta autorizată a vaccinului ar putea produce un răspuns imunitar scăzut.

Comisia Europeană a acordat, în 6 ianuarie, o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de Moderna, acesta fiind al doilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

author avatar
Andrei Ștefan
819 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger