AcasăCORONAVIRUSSpecialiştii au determinat care vaccin anti-Covid este cel mai bun pentru copii...

Specialiştii au determinat care vaccin anti-Covid este cel mai bun pentru copii şi adolescenţi

pfizer-biontechSpecialiştii au determinat care vaccin anti-Covid este cel mai bun pentru copii şi adolescenţi

Pfizer / BioNTech a anunţat că vaccinul său anti-COVID-19 este sigur şi eficient şi produce un răspuns robust de anticorpi la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, rezultate care deschid astfel calea pentru solicitarea unei autorizări de urgenţă în Statele Unite pentru această categorie de vârstă în următoarele săptămâni.

Pfizer speră ca vaccinările în cazul acestei grupe de vârstă ar putea începe înaintea următorului an şcolar, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, director executiv al Pfizer.

Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru a fi utilizat de la vârsta de 16 ani. Noul studiu oferă primele date despre eficienţa vaccinului în cazul adolescenţilor de vârstă şcolară.

Nu au existat nici efecte secundare

Vaccinul a fost bine tolerat, cu efecte secundare în conformitate cu cele observate la grupa de vârsta 16-25 din studiul pentru adulţi.

Nu au fost enumerate efectele secundare la grupul mai tânăr, dar efectele adverse în cazul studiului pentru adulţi au fost în general de la uşoare la moderate şi au inclus dureri la locul injecţiei, cefalee, febră şi oboseală.

De asemenea, Pfizer / BioNTech a mai studiat un subgrup de adolescenţi pentru a măsura nivelul de anticorpi care neutralizează virusul la o lună după administrarea celei de-a doua doze şi au descoperit că acel nivel este comparabil cu cel înregistrat în cadrul studiului pentru grupa de vârstă 16-25 de ani din cadrul studiului pivot la adulţi.

Valeriu Gheorghiță aşteaptă autorizaţia pentru vaccinarea copiilor

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, se așteaptă ca în următoarele două luni să fie acordată autorizația pentru vaccinarea anti-COVID a grupei de vârstă 12-15 ani, după ce compania Pfizer a anunțat că testele sale arată o eficiență a vaccinului de 100 la sută în cazul copiilor.

Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani. În momentul de față, datele sunt cât se poate de bune.

Ne așteptăm ca în următoarele două luni atât FDA (agenția americană pentru medicamente), cât și agenția europeană a medicamentului să acorde autorizarea de punere pe piață și pentru această categorie de vârstă și foarte probabil că din al treilea trimestru al acestui an vom putea începe vaccinarea și la această grupă de vârstă, așa încât, iată, vom avea primul vaccin care va putea fi utilizat și la grupa de vârstă de peste 12 ani„, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan
185 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger