AcasăCORONAVIRUSSpecialiştii au descoperit ce se întâmplă în organismul pacienţilor vaccinaţi cu serul...

Specialiştii au descoperit ce se întâmplă în organismul pacienţilor vaccinaţi cu serul Pfizer

pfizerSpecialiştii au descoperit ce se întâmplă în organismul pacienţilor vaccinaţi cu serul Pfizer

Specialiştii au analizat foarte bine vaccinurile anti-Covid de pe piaţă şi au descoperit ce se întâmplă în organismul pacienţilor imunizaţi cu serul Pfizer.

O singură de doză de vaccin Pfizer oferă un răspuns imun similar cu cel generat de infecţia cu COVID şi poate asigura totodată protecţie împotriva variantelor pentru persoanele care au contractat anterior virusul.

Marea Britanie a mărit în decembrie anul trecut decalajul dintre doze până la 12 săptămâni, pe fondul crizei de vaccinuri. Oficialii se arătau încrezători în analiza lor, conform căreia dozele iniţiale din vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca au generat un nivel de protecţie.

Noul studiu, condus de universităţile Sheffield şi Oxford, cu sprijin din partea Consorţiului de Imunologie la Coronavirus din Marea Britanie, şi lansat vineri în variantă preliminară, a constatat că 99% dintre persoane generează răspunsuri imune puternice după o doză de vaccin Pfizer-BioNTech.

O singură doză de Pfizer e eficientă

SIREN demonstrează o eficacitate foarte mare a vaccinului împotriva spitalizării după o singură doză, majoritatea acestor oameni nefiind infectaţi anterior. Aşadar, ceea ce încercăm să facem este să analizăm mecanismul în acest caz„, a declarat Susanna Dunachie de la Departamentul de Medicină Nuffield al Universităţii Oxford.

Observăm răspunsuri ale celulelor T şi anticorpilor după o singură doză la persoanele care nu au fost infectate anterior. Aşadar, găsim acest lucru destul de liniştitor„, a adăugat specialista.

Persoanele care fuseseră infectate anterior au generat un răspuns imun mai puternic şi mai extins; răspunsul celulelor T a fost de aproximativ şase ori mai mare decât în cazul persoanelor care nu fuseseră infectate anterior.

 

author avatar
Andrei Ștefan
1.451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger