AcasăCORONAVIRUSOamenii de ştiinţă au calculat orizontul de timp în care atingem imunitatea...

Oamenii de ştiinţă au calculat orizontul de timp în care atingem imunitatea globală. Şi vine rapid decât am fi crezut!

vaccinare globalaSpecialiştii au calculat orizontul de timp în care atingem imunitatea globală. Şi vine rapid decât am fi crezut!

Oamenii de ştiinţă s-au aplecat cu dedicaţie asupra orizontului de timp în care populaţia poate atinge imunitatea globală. Iar acest „finish” poate fi mai aproape decât am fi crezut iniţial.

Trebuie bifată, însă, o condiţie primordială: să mai fie administrate șase miliarde de doze de vaccin.

Imunitatea colectivă, peste 6 luni

Dacă se menține actuala rată de vaccinare (29,4 milioane de doze pe zi), pentru a se imuniza 75% din populația lumii, mai sunt necesare șase luni. Până în prezent, au fost administrate la nivel global peste 6,13 miliarde de doze, în 184 de ţări. Astfel, în total, 39,9% din populaţia lumii a fost vaccinată.

De asemenea, la nivel global au fost raportate aproape cinci milioane de decese asociate Covid-19.

Nicio diferenţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi?

Mitul conform căruia „persoanele vaccinate răspândesc virusul la fel de ușor precum cele nevaccinate” este desfiinţat de specialişti. Craig Spencer, specialist în medicina de urgență la New York Presbyterian/Columbia University Medical Center, pune acest mit pe seama fake news-ului din online.

Această neînțelegere, născută în urma afirmațiilor confuze ale autoritățile de sănătate publică și din titlurile de presă înșelătoare, este o rușine. Propagă frică inutilă în rândul persoanelor vaccinate, în timp ce subminează încrederea publică în importanța și eficiența vaccinării”, subliniază expertul, preluat de Libertatea.

author avatar
Andrei Ștefan
629 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger