AcasăCORONAVIRUSȘocant! Guvernul a trimis Curtea de Conturi să omoare vaccinul românesc

Șocant! Guvernul a trimis Curtea de Conturi să omoare vaccinul românesc

Guvernul Cîțu distruge tot ce este românesc

În timp ce nemții anunță că în toamnă încep producția noului vaccin anti-Covid, Guvernul Cîțu se luptă să îngroape definitiv vaccinul românesc, care are aproape aceeași tehnologie și aceleași efecte de imunizare pe cel puțin 10 ani ca cel nemțesc. Astfel Curtea de Conturi a fost trimisă la Institutul Oncogen, iar verificările făcute frizează absurdul.

Din toate miliardele de euro cheltuite pe echipamente medicale cu prețuri umflate, medicamente scumpe și ineficiente și pe tot felul de achiziții dubioase, Guvernul nu a găsit 5 milioane de euro să finanțeze vaccinul anti-Covid românesc, care ar asigura o imunitate pe cel puțin 10 ani. În schimb, ca să nu mai audă plângeri din partea cercetătorilor care lucrează la vaccin, același Guvern a trimis Curtea de Conturi peste ei, care face verificări fără nicio legătură cu competențele acestei instituții.

”Mi-au pus întrebări foarte serioase, de genul că de unde știu eu că ține vaccinul 17 ani. Le-am răspuns că din reviste. Sau că de ce nu am patentat vaccinul. M-au întrebat cine are acces pe site-ul nostru de la Institutul Oncogen, care site este public. M-au mai întrebat dacă nemții testează vaccinul nostru și mi-au arătat un articol dintr-un ziar, dar noi suntem în contract cu Armata, care ar fi știut dacă aveam de gând să colaborăm cu altă țară. Deci tot felul de aberații de acest gen. Ce mă supără este că îmi timorează colectivul de cercetători și nu prea mai lucrează nimeni acum, că toți sunt foarte speriați că nu au mai avut de-a face cu cei de la Curtea de Conturi. Curtea de Conturi face controale anuale la spital, dar la Institutul Oncogen este pentru prima oară în control, pentru că până acum Oncogenul a fost controlat de Curtea de Conturi pe fonduri europene, iar ăia au alt sistem, nu-ți dau raportul, nici nu știi ce scrie în el și te trezești direct pe la vreun proces. Dar la noi nu au găsit nimic în neregulă. Iar acum, că am ieșit din fonduri europene, au venit cei de la Curtea de Conturi pe intern și s-au gândit să ne întrebe de proiectul de vaccin anti-Covid, pe care văd că vor să-l blocheze. Deci nu ne-au dat finanțare și acum vor să ne închidă gura de tot”, ne-a declarat prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

Până în toamnă, nemții pun vaccinul în producție

Prof. dr. Virgil Păunescu ne spune că presiunile și intimidările celor de la Curtea de Conturi au reușit să demotiveze total echipa de cercetători de la Oncogen.

”Dacă motivezi și entuziasmezi un colectiv de cercetători și după aceea stai și aștepți o jumătate de ani după bani, după care primești o sumă insignifiantă, iar apoi vine Curtea de Conturi, nu o să mai aibă nimeni niciun fel de avânt și entuziasm. Știința presupune o atmosferă bună, creativă, nu una tensionată, pentru că tu vezi că ceea ce știi tu că e foarte bun nu este apreciat și susținut. Uite că ne-o iau acum nemții înainte, în mod clar, cu ceva foarte asemănător. Nemții urmăresc stimularea imunității celulare, cu limfocitele T, exact ca și noi. Ei se află într-un contract cu Institutul german de cancer care le transferă la dezvoltare aceeași bază, ca și a noastră, vaccinul din cancer. Este în proporție foarte, foarte mare aceeași idee și aceeași tehnologie. Nu știu dacă au folosit informațiile publicate de noi, dar, după ce au primit niște reproșuri în acest sens, ne-au trimis foarte multe materiale din care rezulta că în martie anul trecut lucrau la vaccin. Deci nu pot spune că ne-au furat. Cert este că au avut aceeași idee și acum statul german le-a dat aprobările într-o singură zi să înceapă studiile clinice și plus o căruță de bani. Deci a fost o mare voință. Acum deja încep să facă studii pe oameni și până în toamnă îl pun în producție”, ne-a mai spus prof.dr.Virgil Păunescu.

Criză mondială

În timp ce toți ceilalți se grăbesc să scoată vaccinuri, cercetătorii de la Institutul Oncogen dau explicații la Curtea de Conturi.

”Nu poți să avansezi cu banii ăștia, decât să facem experimente cu sângele de la mine, că eu m-am vaccinat, și pe șobolani și pe celule, care nu au nicio relevanță. Banii pe care îi avem noi ajung să facem așa o cercetare, dar nu să pregătim producția. Lângă noi ungurii fac o fabrică de vaccinuri, că a zis Orban că nu mai stă să aștepte vaccinul de la alții. Sârbii, care au fabrică de vaccinuri, vor începe să producă vaccinurile chinezești. Pandemia asta va dura mult și bine. Aproape 100 de țări din lume nu vor primi, în următorii doi-trei ani, nicio doză de vaccin pentru că nu există, nici Uniunea Europeană nu are suficiente. Republica Moldova nu a primit nicio doză, le-am făcut noi cadou 20.000 de doze. Toată America de Sud nu primește nicio doză. Au primit ăia din Peru 2.000 de doze, s-a vaccinat președintele și și-a cerut scuze că s-a vaccinat el și familia lui. Păi nu ai ce să faci cu 2.000 de doze la 10 milioane de locuitori”, ne-a mai precizat prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.767 afisari

10 COMENTARII

  1. Bravo mai analfabetilor! Distrugeti tot. Sa nu mai ramana nimic in afara celor care v-au votat si v-au dat securea in mana.

  2. Astia sunt nenorocitii care ne conduc!
    Credeti ca ei traiesc din salariile platite de stat? Sunt platiti din afara ca sa distruga tot, sa fim invadati de marfuri de slaba calitate.
    Nu mai suntem capabili sa ne producem mincarea. Nu mai avem industrie. Mergeti in sate, in special cele care au fost colectivizate si vedeti adevaratul dezastru. Case care stau sa cada, oameni care nu mai stiu decat drumul catre crasma, copii care nu fac carte si nu au niciun orizont.

  3. CINE SA INTELEAGA ….
    SUNTEM SPALATI PE CREIER IN FIECARE ZI, SUNTEM TERORIZATI MINUT DE MINUT, FRICA SE INSTAUREAZA DIN CE IN CE MAI MULT, VIITORUL ESTE INCERT SI INTUNECAT, SALVAREA NU SE STIE UNDE ESTE SAU DACA MAI VINE DE UNDEVA ….
    Am ajuns vorba lui HOREA sa ne obisnuim cu lantul, sa fim pasari in colivie care si atunci cand li se deschid usile, nu mai pleaca pentru ca au uitat sa zboare !

  4. Omul e nebun, dar periculos ca dezinformeaza. ONCOGEN nu e o entitate aparte ci face parte, ca orice sectie, din Spitalul Judetean Timisoara. Auditul Curti e la Spital si implicit se verifica si cheltuielile facute de acest individ care nu vrea sa puna la dispozitia inspectorilor si chiar a compartimentelor specializate din spital documentele. Dupa cum reactioneaza acest individ sigur are ceva de ascuns. O intrebare pentru marele profesor de talie mondiala (care de 5 – 6 ani de cand functioneaza acest ONCOGEN nu a produs absolut nimic pentru statul roman , decat pentru el), de ce ii pleaca din colectiv ca iepurii colegii cercetatori si nici cei ramasi nu se simt prea bine. Paunescule actele, tata, ai furat mult de ti-e frica sa arati actele?

  5. Intr-o tara normala, dupa ce ai fost dovedit clar cu spaga, esti la brutarie. In Romanica, insa, o Balanca se tot chinuie sa gaseasca o cratima si nu o gaseste….., iar rezultatul e asta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger