AcasăCORONAVIRUSSituația, tot mai îngrijorătoare! Rata de incidență în Capitală a crescut din...

Situația, tot mai îngrijorătoare! Rata de incidență în Capitală a crescut din nou

Situația, tot mai îngrijorătoare! Rata de incidență în Capitală a crescut din nou (sursa foto: Facebook)

Locuitorii Capitalei stau cu ochii pe deciziile decidenților, dar și pe informațiile cu privire la rata de infectare cu COVID-19, de la nivelul Bucureștilor.

Cele mai recente date făcute publice vineri, 15 octombrie, indică faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a continuat să crească, în Capitală. Și se apropie de pragul de 16 la mia de locuitori.

Conform cifrelor comunicate vineri de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, pe site-ul instituției, această rată de incidență a ajuns la 15.83, în creștere față de valoarea anunțată în ziua precedentă, de 15.42, dar și de cea din 13 octombrie – 15.1, când se depășise pragul de 15 la mia de locuitori.

Se ia în calcul carantinarea Capitalei? Ce spune Cîțu

În acest context, se așteaptă deciziile autorităților. Întrebat, în cursul zilei de joi, după ședința de Guvern, dacă se ia în calcul o eventuală măsură de carantină la nivelul Capitalei și a județului Ilfov, pentru 14 zile, cum recomanda un epidemiolog, premierul interimar Florin Cîțu a răspuns: „Nu în acest moment, nu luăm această măsură aţi văzut că şi anul trecut a fost această discuție despre carantinarea Bucureștiului și a Ilfovului și nu a funcționat.

Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al sănătății ar fi acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România, pentru orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde în activităţi economice”.

211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger