AcasăCORONAVIRUSSituația cazurilor COVID. Raed Arafat, în ședința de Guvern: ”Trebuie să fie...

Situația cazurilor COVID. Raed Arafat, în ședința de Guvern: ”Trebuie să fie un mesaj de precauţie” – VIDEO

Situația cazurilor COVID. Raed Arafat, în ședința de Guvern: ”Trebuie să fie un mesaj de precauţie” - VIDEO

La începutul ședinței de Guvern de joi, premierul interimar Ciucă i-a cerut secretarului de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de urgență o scurtă informare a situației ce ține de combaterea pandemiei.

Iar oficialul a vorbit despre un ”trend uşor descrescător”, cu mențiunea că acest amânunt trebuie privit într-o notă precaută. ”În acest moment se observă un trend uşor descrescător, dar asta nu trebuie bineînţeles să fie un mesaj de liniştire, ci trebuie să fie un mesaj de precauţie, în sensul în care să menţinem acest trend, cel puţin în următoarea perioadă”, a fost auzit spunând Raed Arafat în cadrul întrunirii aflate în plină desfășurare, la momentul redactării acestei știri.

Au fost distribuite 49 de ventilatoare suplimentare

Totodată, șeful DSU a anunțat că s-a discutat cu mai mulți șefi de secție și manageri de spitale în privința gestionării cazurilor de COVID-19, dar și a creșterii capacității secțiilor ATI, acolo unde acest lucru este și posibil. ”În ultimele zile, împreună cu domnul ministru Tătaru, am avut deja discuţii cu două regiuni, zona Bucureşti – Ilfov şi întreaga zonă de sud am avut discuţia ieri cu toate spitalele care sunt de urgenţă, spitale Covid, medicii şefi secţie ATI, medicii şefi secţie UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor şi s-au discutat mai multe despre modul de gestionare a cazurilor şi mai ales creşterea în continuare a capacităţii de Terapie Intensivă acolo unde este personal şi este posibil”, a mai punctat Raed Arafat.

Totodată, secretarul de stat a informat, în cadrul ședinței de la Palatul Victoria, că în ultimele 48 de ore au fost distribuite 49 de ventilatoare suplimentare, la cererea unităților spitalicești care au avut capacitate să crească numărul paturilor de terapie intensivă.