AcasăCORONAVIRUSSistemul sanitar din Bulgaria, aproape de colaps. Ce se va întâmpla cu...

Sistemul sanitar din Bulgaria, aproape de colaps. Ce se va întâmpla cu bolnavii de COVID

Autoritățile din Bulgaria sunt copleșite de numărul mare de îmbolnăviri, după ce al patrulea val a făcut ravagii în rândul populației. Ministrul Sănătății bulgar a anunțat, sâmbătă, că vor fi nevoiți să trimită în străinătate bolnavii de Covid-19.

Ministrul Sănătăţii din Bulgaria, Stoicio Katsarov, a avertizat că vor fi „probleme uriaşe” în cazul în care curba contaminărilor nu scade în următoarele două săptămâni.

„Capacitatea noastră în ceea ce priveşte personalul şi ventilatoarele este aproape epuizată, va trebui să căutăm ajutor în străinătate”, a spus el la un post de televiziune național. Acesta a precizat că se poartă discuţii cu UE pentru a transfera pacienţi în alte ţări, dacă se va ajunge acolo. Potrivit acestuia, autoritățile nu exclud nici un nou lockdown.

Până la 9.000 de infectări zilnice în următoarele două săptămâni

Deși a fost introdusă obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare în restaurante şi centre comerciale, experţii estimează că valul actual ar putea provoca între 5.000 şi 9.000 de infectări zilnice în următoarele două săptămâni, într-o ţară cu o populaţie de 6, 9 milioane de locuitori.

Bulgaria este țara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea, urmată de România. Doar 24% dintre bulgari au fost imunizați împotriva covid.

Și România se află într-o situație disperată

Și România a cerut ajutor din partea UE și a transferat pacienți în Ungaria, Polonia și Austria.

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene”, a declarat președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, și a îndemnat din nou la vaccinare.

author avatar
Alina Costache
226 afisari

5 COMENTARII

  1. Păpușarii din umbră au pregătit același scenariu, repet, scenariu, și pt noi și pt bulgari sîntem cei mai deștepți din Europa și lumea albă (bulgarii sînt români dezrădăcinați. Ghica a mers în sec XIX pînă la Săruna, Salonic azi, vorbind românește doar. Vezi scrisori câtre Bălcescu) Ambele țări, printre altele, au guverne provizorii.

  2. Cu deșteaptăciunea nativă am ajuns în top-ul mondial la decese. Și ne menținem ferm pe poziții. Bravos națiune!

  3. E ,reteta e aceeasi.Numai prostii nu observa ca situatiile din Romania si Bulgaria au fost pregatite dinainte.Cele doua popoare sunt pedepsite de criminalii pharma ca nu au mers la intepare precum civilizatii cu creiere de gaini din”lumea libera”.Nu le-a tinut cu propaganda,prostirea si restrictiile aberante ,acum o iau cu parul ,nu va tine nici cu asta vor trece la glontul in cap.Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

  4. BULGARII II VOR TRIMITE IN ROMANIA !,INTRE TIMP CU CIUCA PRIM MINISTRU ORCE SE EXECUTA MILITARESTE IN @ TIMPI SI TREI MISCARI !,INCLUSIV DREPTI IN CUR PE DOUA RANDURI !.
    S-A TREZIT NEAMTUL DIN EL SI A DAT MILITARIA JOS DIN POD !.

  5. Le-as propune, ca si ei sa-l numeasca primminister, tot pe dom general, ca le rezolva el pe toate. La noi, deja a inceput sa ne mearga mai bine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger