AcasăCORONAVIRUSSimptomele înșelătoare care ar putea indica infectarea cu noul COVID-19: Primele manifestări...

Simptomele înșelătoare care ar putea indica infectarea cu noul COVID-19: Primele manifestări ale bolii

Simptomele înșelătoare care ar putea indica infectarea cu noul COVID-19: Ar putea fi primele manifestări ale bolii

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, trage un semnal de alarmă și îi informează pe oameni să fie atenție la anumite simptome, nu doar la cele respiratorii, ale COVID-19, care, în ultima vreme, încep să apară din ce în ce mai des la debutul bolii.

Aceasta a precizat că durerile abdominale și scaunele frecvente, precum și durerile puternice de cap, ar putea indica de fapt contractarea coronavirusului de către persoana care le manifestă.

Noi simptome care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a explicat Carmen Dorobăț.

Din această cauză, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a punctat importanța testării tuturor pacienților care se prezint la doctor, indiferent de simptomatologia pe care o manifestă, potrivit Digi24.

„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei”, a mai explicat aceasta.

Evoluția gravă a COVID-19 se poate declanșa chiar și după a 10-a zi de la infectare

„Din nou, trebuie să dăm o atenție deosebită din punct de vedere clinic, pentru că în cazul unor astfel de pacienți, cu manifestare radiologică, chiar dacă nu au evidente simptome respiratorii spre agravare, putem să ne așteptăm ca evoluția să nu fie din cea mai favorabilă”, a subliniat Carmen Dorobăț.

„Am avut cazuri de agravare respiratorie chiar după 10 zile de evoluție ușoară și ne așteptam ca pacientul să meargă acasă”, a relatat doctorul.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger