AcasăCORONAVIRUSȘi Rafila s-a sucit! Modelul suedez, fără restricții, cel mai bun pentru...

Și Rafila s-a sucit! Modelul suedez, fără restricții, cel mai bun pentru combaterea pandemiei în România

rafilaȘi Rafila s-a sucit! Modelul suedez, fără restricții, cel mai bun pentru combaterea pandemiei în România / foto: Digi 24

Mai întâi a fost Organizația Mondială a Sănătății, care a considerat că modelul aplicat de Suedia, care a refuzat să introducă un lockdown, era cel mai indicat. Iată că profesorul Alexandru Rafila susține că și România ar fi bine să urmeze acest model.

Suedia le-a permis cetățenilor să decidă singuri cum se vor comporta pe perioada pandemiei. Așadar, nu a impus restricții! Ceea ce se dorește și la noi în țară, se pare, deși trecem printr-o perioadă de creștere alarmantă a numărului de noi cazuri zilnice de Covid-19.

Reprezentului României la OMS crede că ar fi bine să avem modelul suedez în România.

„În Suedia acum sunt cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană pentru că după ce au trecut de perioada inițială de adaptare, cetățenii respectă regulile fără să le impună cineva și acum au cele mai puține cazuri raportate în populație. Cu cât numărul de cazuri e mai mare, cu atât efectul unei măsuri de sănătate publică e mai mic și durează mai mult. Trebuie să impui o măsură de sănătate publică pe care să o aplici timp mai îndelungat pentru că numărul de cazuri care se înregistrează la un moment dat este foarte foarte mare. Cu cât luăm măsurile mai târziu cu atât ele vor fi mai dure și vor dura mai mult. (…) Un lockdown total este o măsură foarte împovorătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim nu putem doar să stăm în case”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Cum a înfruntat Suedia pandemia de Covid

În timp ce majoritatea statelor lumii trăiesc cu restricții dure de sănătate publică, Suedia combate noul coronavirus fără a impune interdicții și fără a impune afacerilor să se închidă.

Dar iată ce a reușit țara scandinavă să facă!

  • are cele mai scăzute rate de infectare
  • rata mortalității era în primăvară în rânul victimelor în vârstă, din căminele de bătrâni
  • la sfârşitul lunii septembrie, rata de infectare în țara nordică era de 10 ori mai mică decât în Spania, de 6 ori comparativ cu Franța și la jumătate față de vecina Danemarca, toate aceste țării fiind printre cele care au avut cele mai dure măsuri anti-covid.
  • au fost înregistrate în total 6.000 de decese.

În esență, Suedia combină câteva restricții obligatorii cu recomandări în vederea distanțării sociale.

author avatar
Andreea Vlad
1.582 afisari

5 COMENTARII

  1. SUCIR , NESUCIT RAFILA ALEXANDRU TREBUIE SA RASĂUNDA ALALTURI DE TATARU NELU PENTRU CEI PESTE 3000 DE OAMNEI ASASINATI CU BESTIALITATE NAZISTA IN NUMELE UNEI FALSE PANDEMII.

  2. Acolo la o populatie de 10 mil..la o asa civilizatie si la asa o suprafata, distantarea e garantata.
    Dar o mortalitate de 6000 de persoane la o populatie de 10 mil. nu e un model de urmat.

  3. Si-a dat seaam acum ca de fapt pe termen lung doar modelul Suedez e valid, altfel ne asteapta 2-3 ani de agonie sociala si economica..
    Cam toate tarile o sa recunoasca asta pana la urma… intoarcere la 180 de grade!
    Tot programul ala economic este pentru a pastra pacea sociala, adica a da oamenor bani sa stea acasa dar pe imprumut.. si asta nu merge foarte mult timp …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger