AcasăCORONAVIRUSSemnal de alarmă tras de OMS pentru românii cu probleme cardiace! Cum...

Semnal de alarmă tras de OMS pentru românii cu probleme cardiace! Cum i-ar fi afectat vaccinurile anti-Covid cu ARN mesager

pfizer-biontechSemnal de alarmă tras de OMS pentru românii cu probleme cardiace! Cum i-ar fi afectat vaccinurile anti-Covid cu ARN mesager

Cine a spus că vaccinurile anti-Covid au reacţii adverse periculoase mare dreptate a avut. Acum, şi OMS recunoaşte acest lucru.

Ce anume? Că există o legătură „probabilă” între cazuri de inflamaţie la nivelul inimii şi injectarea vaccinurilor împotriva COVID-19 cu ARN mesager, dar avantajele depăşesc riscurile, a declarat vineri OMS, confirmând o expertiză americană.

Vaccinurile au provocat miocardită şi pericardită?

Într-un comunicat, experţii Comitetului consultativ mondial ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru securitatea vaccinurilor explică că cazuri de miocardită – o inflamaţie a muşchiului cardiac – şi de pericardită – o inflamaţie a membranei care anvelopează inima – au fost semnalate în mai multe ţări, în special în SUA.

Cazurile raportate sunt în general survenite în zilele care au urmat vaccinării, mai frecvent la tineri şi mai adesea după a doua doză de vaccinuri cu ARN mesager împotriva COVID-19″, au precizat ei.

După examinarea informaţiilor disponibile până în prezent, experţii OMS concluzionează că „datele actuale sugerează o legătură de cauzalitate probabilă între miocardită şi vaccinurile cu ARN mesager”.

Pacienţii trebuie monitorizaţi

O monitorizare este în curs pentru a determina efectele pe termen lung”, precizează ei. Experţii OMS vor continua să evalueze situaţia pentru a-şi actualiza recomandările.

Pe 23 iunie, autorităţile sanitare americane au anunţat deja că există o legătură „probabilă” între vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna – cele cu ARN mesager – şi cazuri rare de inflamaţii la nivelul inimii la adolescenţi şi tineri, dar beneficiile acestor remedii „depăşesc” în continuare cu mult riscurile existente.

Ce este miocardita?

Miocardita este o maladie rară, despre care experţii cred că este în general declanşată de un virus. Simptomul cel mai frecvent este o durere în piept şi este de multe ori tratată prin administrarea de antiinflamatoare sau, dacă este nevoie, cu un aport de oxigen.

Primele cazuri de miocardită au fost semnalate în Israel, unde campania de imunizare a fost mai rapidă decât în majoritatea ţărilor.

author avatar
Andrei Ștefan