AcasăCORONAVIRUSSemnal de alarmă! NU vor putea fi produse destule doze de vaccin...

Semnal de alarmă! NU vor putea fi produse destule doze de vaccin împotriva COVID-19 până la finalul anului 2024

vaccinLumea va avea nevoie de 15 miliarde de doze de vaccin anti-Covid-19.

Unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri, care ar urma să producă și un vaccin anti-COVID-19, susține că nu vor putea fi produse suficient de multe doze de vaccin pentru a imuniza toată populația lumii până la sfârșitul anului 2024.

Adar Poonawalla, director executiv al Institutului Serum din India, a declarat pentru Financial Times că giganții farmaceutici nu cresc capacitatea de producție suficient de rapid pentru a vaccina populația globală în mai puțin timp.

E nevoie de 15 miliarde de doze pentru imunizarea populației

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a spus Poonawalla. Acesta a estimat că, dacă vaccinul anti-Covid-19 este unul cu două doze, cum ar fi cel pentru rujeolă, lumea va avea nevoie de 15 miliarde de doze.

Gigantul farmaceutic din Pune a colaborat cu cinci firme farmaceutice internaționale, inclusiv AstraZeneca și Novavax, pentru a dezvolta un vaccin Covid-19 și s-a angajat să producă un miliard de doze, din care a promis jumătate Indiei.

Comentariile lui Poonawalla vin la doar o zi după ce ministrul indian al Sănătății, Harsh Vardhan, a spus că, deși nu a fost stabilită o dată cu privire la disponibilitatea unui potențial vaccin Covid-19, este posibil să fie gata până în primul trimestru al anului 2021.

El a asigurat că vaccinul va fi pus mai întâi la dispoziția celor care au cel mai mult nevoie de el, indiferent de capacitatea lor de plată. „Probleme precum securitatea vaccinului, costul, echitatea, termenele de producție etc., sunt, de asemenea, discutate intens”, a spus el.

Cursa contracronometru pentru vaccin

Săptămâna trecută, AstraZeneca PLC a întrerupt studiul vaccinului împotriva coronavirusului, deoarece un voluntar a dezvoltat o boală inexplicabilă. De asemenea, s-a raportat că studiile clinice au fost suspendate în alte țări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

Serum Institute of India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume ca volum, producând anual 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pentru a fi utilizate în peste 170 de țări pentru a proteja împotriva multor boli infecțioase, cum ar fi poliomielita, rujeola și gripa.

Între timp, numărul total de morți din cauza coronavirusului a crescut la 929.000, cu 29 de milioane de infecții luni. Nouă companii se află în faza a 3-a în cursa mondială pentru un vaccin.

author avatar
Andreea Vlad
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger