AcasăCORONAVIRUSSemnal de alarmă la nivel UE: Certificatul verde, ilegal? România riscă amenzi de...

Semnal de alarmă la nivel UE: Certificatul verde, ilegal? România riscă amenzi de un milion de euro pe zi!

certificat verde

Certificatul de vaccinare obligatoriu ar putea fi ilegal în Uniunea Europeană, atrage atenția  Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, subliniind că această practică ar putea costa România nu mai puțin de 1 milion de euro pe zi.

Sancțiunea poate fi consultată la articolul 258 din Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene, arată consilierul din Parlamentul European. Acesta precizează că România riscă amenzi de 1 milion de euro pe zi din cauza obligativității prezentării certificatului verde în anumite situații. Sancțiunile ar urma să se aplice doar în cazul în care cetățenii fac plângere.

Statele UE au interpretat greșit un paragraf din regulament

„Din păcate foarte multe state membre au interpretat sau poate au înțeles intenționat greșit un paragraf din acest regulament care spune că statele membre pot folosi această platformă digitală în scopuri interne doar pentru o singură situație, situația în care trebuie să se evite faptul că un cetățean străin ar fi obligat să se vaccineze sau să se testeze pe teritoriul în care călătorește”, a transmis Marius Tudor la Realitatea Plus.

Acesta a subliniat că, din punct de vedere al regulamentului și al Tratatului de funcționare al Uniunii Europene, sancțiunile s-ar aplica la o singură plângere a unui singur cetățean sau la sesizarea din oficiu a Comisiei Europene. Astfel,  fiecare stat membru care aplică certificatul verde ca să condiționeze accesul la facilități, unități private sau publice, o să fie supuse procedurii de sancționare conform articolului 258 din Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene.

”Asta ar însemna că de exemplu dacă se începe procedura de sancționare în cazul României, există posibilitatea unei amenzi și de un milion de euro pe zi”, întărește Marius Tudor.

author avatar
Alina Costache
1.593 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger