AcasăCORONAVIRUSȘeful Pfizer anunță în cât timp vom reveni la o viață normală

Șeful Pfizer anunță în cât timp vom reveni la o viață normală

PfizerȘeful Pfizer anunță în cât timp vom reveni la o viață normală

Vom reveni la o viață normală în mai puțin de un an, susține CEO-ul și președintele Pfizer, Albert Bourla. Acesta este însă de părere că această revenire va veni la pachet cu o serie de condiții și avertismente.

„Nu cred că acest lucru înseamnă că nu vor mai apărea diferite tulpini ale coronavirusului și nu cred ca ne vom putea trăi viața fără vaccinări. Dar asta rămâne de văzut”, spune el. Predicția lui Albert Bourla cu privire la o viață normală este în concordanță cu cea a șefului Moderna, Stéphane Bancel.

Bourla a precizat că probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva COVID-19. „Cel mai credibil scenariu al meu acela că, având în vedere că virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară tot felul de tulpini. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puțin un an, tocmai de aceea cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, însă nu știm concret. Trebuie să așteptăm și să vedem datele”, a spus șeful Pfizer, potrivit CNBC.

Directorul Moderna a dezvăluit când se va încheia pandemia

Directorul Moderna Stephane Bancel crede că pandemia de coronavirus ar putea să se încheie peste un an, în condiţiile în care creşterea producţiei de vaccinuri asigură o aprovizionare mondială, informează Reuters.

„Dacă vă uitaţi la extinderea capacităţilor de producţie la nivelul întregii industrii în ultimele şase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi. De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile dacă va fi nevoie”, a declarat Stephane Bancel într-un interviu pentru cotidianul elveţian Neue Zuercher Zeitung.

Bancel a mai spus că se aşteaptă ca guvernele să aprobe doze suplimentare pentru persoanele care au fost deja vaccinate pentru că pacienţii cu grad mare de risc care au fost vaccinaţi în toamna anului trecut vor avea nevoie de o nouă doză.

România începe să administreze a treia doză

România a autorizat a treia doză de vaccin. Autorizarea s-a făcut în regim de urgență din cauza gravității valului 4 de pandemie care provoacă, zilnic, peste o sută de decese și mii de infectări.

De marți, 28 septembrie, persoanele care au mai mult de șase luni de la vaccinarea anti-Covid pot solicita o nouă injecție Pfizer sau Moderna pentru a-și reface protecția împotriva infectării. Pot face a treia doză de vaccin și cei cu vârsta peste 65 de ani, cei care au afecțiuni cronice și angajații din sistemul sanitar sunt expuși la infectare chiar dacă au fost vaccinați.

author avatar
Andreea Vlad
992 afisari

9 COMENTARII

  1. Cereti opinia unui producator de vaccin ?! Producatorul are un singur ,,criteriu” : profit maxim.

  2. sa ne lase in pace
    sa spuna daca si ce fac pt gasirea unui antidot pt cei infectati cu covid Sigur nu s-ar mai vinde milioane de vaccinuri …. ci antidot doar la bolnavi
    Poate vor sa scoata un vaccin si pt ulcer sau rinita sau diabet sau mai stiu eu ce …….altceva Ar i rentabil zic eu

  3. Hop, si mama omida, vaccinistul sef, face premonitii. Uraaaa, mai cumparati vaccin un an siiiiiii… mai vedem/

  4. @ Ăștia anunță că au format un oligopol și au stabilit și un termen până la care să își vând marfa pe care anununță că intenționează totuși să o facă de utilitate anuală și că intenționează să obțină „imunitate globală” cu vaccinuri de la producători diferiți, fără a specifica și ce spețe medicale vizează obținerea „imunității globale”, ?

  5. & Un articol prin care se arată că producătorii de vaccinuri solicită cotă anuală din bugete pentru vaccinare, la nivel mondial, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger