AcasăCORONAVIRUSȘeful CNCAV a anunțat planul. Are legătură cu vaccinarea în spitalele non-COVID...

Șeful CNCAV a anunțat planul. Are legătură cu vaccinarea în spitalele non-COVID – VIDEO

După ce, în ultima perioadă, s-a vorbit despre vaccinarea antiCovid și prin intermediul cabinetelor medicilor de familie și a centrelor și echipelor mobile, mai nou s-a aflat, chiar de la Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), că se are în vedere și o altă variantă de acces la campania de imunizare împotriva COVID-19.

Și anume vaccinarea pacienților cu boli cronice chiar în perioada în care aceștia sunt internați în unități spitalicești non-COVID. Încă nu se știe când anume se va concretiza o astfel de propunere.

“Un (…) aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare și asupra căruia am căzut de comun acord, urmează să finalizăm toate detaliile, dacă vreţi, organizatorice, este de a vaccina în spitale, în spitalele, de pildă, non-COVID, în care sunt internaţi pacienţi cu boli cronice, putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor de epidemiologie, serviciile de prevenire şi combatere a infecţiilor asociate asistenţei medicale, acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării”, a anunțat, marţi, Valeriu Gheoghiţă, într-o conferinţă de presă.

Șeful CNCAV a făcut referire și la motivele pentru care se ia în calcul un astfel de pas. ”Sigur beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată şi noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în mod deosebit al persoanelor vulnerabile la vaccinare”, a punctat Gheoghiţă.

Cîțu: Vaccinarea este singura soluție de a ieși din această pandemie

Anterior în cadrul acestei conferințe, premierul vorbise la rândul său despre obiectivele ce vizează campania de vaccinare împotriva COVID-19, care e în plină desfășurare la nivel național. ”Vă spun același mesaj pe care îl spun în fiecare zi: vaccinarea este singura soluție de a ieși din această pandemie. Avem acum dozele necesare, avem mai multe. Putem, dacă avem succes, să vaccinăm mai mult de 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, deci, avem dozele pentru așa ceva.

Avem doze pentru mai mult de 10 milioane de persoane până la sfârșitul lunii iulie, deci, doar trebuie să transmitem mesajul că singura soluție de a reveni la normalitate, de a avea o viață normală, de a merge la concerte, la teatre, la restaurante, să călătorim, să avem o viață normală este să ne vaccinăm”, a susținut premierul Florin Cîțu.

178 afisari

1 COMENTARIU

  1. Coloana a V a a BIG Farma isi continua atacul la persoana calcand in picioare Constitutia,si Conventia de la Niurenberg .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger