AcasăCORONAVIRUSȘefii din Sănătate, inutili. De ce ajung bolnavii la ATI ?

Șefii din Sănătate, inutili. De ce ajung bolnavii la ATI ?

ATI-ul sau drumul spre culoarul morții

Isteria locurilor la ATI, indusă de Raed Arafat și Vlad Voiculescu, șefii din Sănătate, pare din ce în ce mai absurdă. De ce să-ți dorești să ajungi la ATI, când acolo mortalitatea este între 70% și 90%? Adevărata problemă, de care autoritățile nici nu vor să audă, este de ce ajung bolnavii Covid atât de rău încât să fie nevoie de intubare.

Șefii pandemiei țipă pe toate canalele că nu mai au locuri la ATI. Asta fac încă din martie 2020, pentru că nimic nu s-a schimbat. Se știe că nu lipsesc locurile cu ventilatoare din secțiile de Terapie Intensivă, ci lipsesc, cu desăvârșire, medicii ATI. Tocmai de aceea pentru două locuri la ATI autoritățile trebuie să închidă un spital întreg. Dacă ai băgat bolnavi Covid în Terapia Intensivă este clar că respectiva unitate sanitară nu mai poate efectua intervenții chirurgicale. Guvernul liberal și cel liberal în alianță au avut un an la dispoziție să pregătească, prin cursuri intensive, medici specializați în ATI.

Comisia Europeană chiar a pus la dispoziție fonduri pentru acest lucru. Însă nimeni nu a făcut nimic în acest sens. Au preferat să pună rezidenți în anul I și să detașeze alți medici din 30 în 30 de zile pentru a acoperi lipsurile care, așa cum s-a dovedit, nu puteau fi peticite în acest mod. Oficialitățile vorbesc despre ATI ca și cum simpla internare în această secție te-ar vindeca de Covid și ai pleca liniștit acasă. Când în realitate, ATI-urile fabrică morți pe bandă rulantă, cu mortalități inacceptabile într-o țară europeană, de 70% până la 90%. Dan Barna, președintele USR, spunea ieri că nu exclude repetarea scandalului Foișor în București sau în țară, pentru că e de preferat această situaţie în loc să explice de ce au murit oameni. Câtă ipocrizie. Păi cine a dat vreo explicație referitoare la motivul pentru care se moare atât de repede în secțiile ATI? Cine a dat vreo explicație pentru sutele de morți raportați zilnic?

Mortul e de vină

Mai mult sau mai puțin voalat, portavocile din Sănătate au încercat să dea vina pe morți, arătând că oamenii vin prea târziu și că nu mai au cum să-i salveze. Păi au venit și mai devreme și tot așa s-a întâmplat. Am auzit de la oameni din sistemul sanitar cum spuneau că bolnavul mergea bine și dintr-o dată s-a degradat și a murit. Iar asta mă ducea ducea mereu cu gândul la imaginile fake din China de la începutul pandemiei, când oamenii se prăbușeau, efectiv, pe stradă. Toată această lamentare a medicilor nu înseamnă decât că habar nu au ce fac și că protocoalele de tratament nu funcționează. Protocoale pe care, iată, le poate aplica orice medic din orice specialitate, fiind, în capul guvernanților, tratamente universal valabile. Culmea este că mulți dintre pacienți vin în stări grave la spital după ce au fost tratați de medicii de familie, care, evident, nu au primit nici acum un protocol de tratament și prescriu tot paracetamol, vitamine și Zinc.

Dr. Flavia Groșan nu există

Când medicul Flavia Groșan a ieșit public să spună că tratamentul pe care îl aplică bolnavilor Covid chiar funcționează, autoritățile au vrut mai întâi să o linșeze cu ajutorul Colegiului Medicilor și au sfârșit apoi prin a se comporta ca și când acest doctor nici nu ar exista. Când normal ar fi fost să dispună crearea unui grup de medici care să colaboreze cu medicul Flavia Groșan și să instituie un protocol de tratament care să-i vindece pe români înainte de a ajunge în camerele morții de la ATI-uri. Dar șefii pandemiei nici măcar nu au vrut să audă despre ce este vorba și este de înțeles, pentru că scopul lor nu este de a-i salva pe români, ci doar de a majora numărul deceselor și a induce și a menține spaima în rândul populației.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
929 afisari

5 COMENTARII

  1. In M.Of.372/2021 s a publicat un protocol privind managementul in caz de deces Covid 19.
    Ceea ce e interesant este clasificarea unui deces de Covid 19, si anume, daca testele de !! laborator sunt pozitive el sigur a murit din cauza de Covid 19.
    Faptul ca e pozitiv , nu e echivalent cu a deceda din cauza Covid 19.
    Asta ar insemna ca intreaga medicina legala ar trebui reformata din temelii.Dupa aceasta logica, nu mai e necesar o autopsie, analize anatomopatolgice sau alte analize biochimice/ toxicologice.Dupa ei, un simplu test pozitiv e suficient pentru a stabili cauza mortii.

  2. Cand decizi sa pui un „medic” care e negustor arab cu diploma luata pe bani pesin, care habar nu are despre bazele managementului situatiilor de urgenta in domeniul sanatatii, fii sigur ca acesta va provoca un dezastru la nivel national

    • Da , corect punctat , chiar și mai mult, acest Arafat , nu a prezentat , precum romanii admiși, la medicina , diploma de bac . Deci el a plătit si facultate a a inchis ochii , fi In suficienți banii . Cum vreti ca un inginer sa stie rezistența materialelor, daca nu stie tabla înmulțirii. Cam asta este comparatia.

  3. Bun comentariu! Poate medicii încep sa ia atitudine, să-și facă meseria, să lase frica, căci cu frică ne domină scârbele de la putere.

  4. Ba popor de idioti si oi, nu ati inteles? Ministerul sănătății prin gunoiul de ministru omoară oameni. Ce este asa de greu, protocolul lor este criminal. Au cele mai proaste si scumpe medicamente. Sunt bolnavi ce au fisa de spitalizare cu tratament de 35-40 de mii de euro. Media unui bolnav tratat in spital este de 10-12 mii. La un milion de bolnavi prin spital, statul plătește in jur de 10-12 miliarde de euro. Ba esti prost? Ba esti nebun? 90/100 pleaca spre pharma. In aceasta pandemie au apărut peste 500 de miliardari noi in lume, 80/100 sunt producători pharma. Dar oile sunt proaste si merg cu turma, serviciile închid ochii pentru frimituri, iar politicienii pentru scaunele calde. Iesit in strada cu toporul si judecați pentru crime

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger