AcasăCORONAVIRUSŞefii de la AstraZeneca au fost de acord să dezvăluie ce au...

Şefii de la AstraZeneca au fost de acord să dezvăluie ce au constatat după ce au verificat mai bine vaccinul anti-Covid

astrazenecaŞefii de la AstraZeneca au fost de acord să dezvăluie ce au constatat după ce au verificat mai bine vaccinul anti-Covid

Controversele din jurul vaccinului AstraZeneca sunt departe de a se încheia. După ce mai mulţi pacienţi au cauzat reacţii adverse severe în urma administrării acestui ser anti-Covid, specialiştii au trecut la reverificarea produsului.

La ce concluzie au ajuns? Vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de grupul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca şi Universitatea Oxford este sigur, dă asigurări universitatea, în urma unor îngrijorări care au condus la suspendarea utilizării vaccinului în mai multe ţări.

Există „probe foarte liniştitoare că nu există o creştere a fenomenului cheagurilor de sânge aici, în Regatul Unit, unde a fost administrată majoritatea dozelor (de vaccin AstraZeneca-Oxford) în Europa„, a spus profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, care a dezvoltat vaccinul împreună cu AstraZeneca.

Alexandru Rafila: „În opinia mea este un vaccin bun și sigur”

Proporția de persoane care a suferit probleme de sănătate nu este mai mare față de populația care nu a fost vaccinată.

Când apare o suspiciune lotul este oprit de la vaccinare. Opinia mea este că e un vaccin bun si sigur, dar nu putem să luăm lucrurile ca atare decât când o autoritate competentă își spune opinia„, susține Rafila.

Acesta a precizat că s-a uitat peste cifre, iar vaccinul pare a fi „sigur”.

Uitându-mă pe cifre văd că este un vaccin sigur, dar situații speciale din anumite țări trebuie luate în considerare.

Un lot la care apare o suspiciune este suspendat de la adminstrare până când se clarifică„, mai zice Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
421 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger