AcasăCORONAVIRUSSechele periculoase pentru pacienţii care suferă de Long Covid: ce au descoperit...

Sechele periculoase pentru pacienţii care suferă de Long Covid: ce au descoperit specialiştii în organismul lor

covidSechele periculoase pentru pacienţii care suferă de Long Covid: ce au descoperit specialiştii în organismul lor

Persoanele afectate de „Covid lung” ar putea avea leziuni ascunse ale plămânilor, sugerează un studiu-pilot realizat în Marea Britanie. Oamenii de știință au folosit o nouă metodă de scanare cu gaz xenon pentru a detecta anomalii pulmonare neidentificate de scanările de rutină.

Oameni de ştiinţă sunt de părere că descoperirile ar putea face mai clar motivul pentru care dificultățile respiratorii sunt atât de frecvente în cazul Covid prelungit – deși cauzele pentru care pacienții simt că se sufocă sunt adesea multe și complexe.

Mulţi pacienţi cu Long Covid la Marius Nasta

Managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, Beatrice Mahler, afirmă că sunt multe cazuri de „long Covid”, situaţia când infecţia trece, dar simptomele persistă, iar la spitalul pe care îl conduce vin acum mulţi pacienţi pentru evaluare post-Covid.

Din fericire, o mare parte din pacienţii care au avut o mare afectare pulmonară recuperează foarte bine funcţia pulmonară şi leziunile pulmonare se remit. Este însă extrem de important ca oamenii să vină la control, evaluarea să fie individuală”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

Pe de altă parte, conform medicului, sunt şi persoane care, după o formă critică de boală, care au necesitat spitalizări de lungă durată, ajung să petreacă şi post-Covid perioade lungi în spital, au infecţii respiratorii importante, care se remit foarte greu la tratament şi, practic, pentru ei viaţa s-a schimbat în totalitate.

Ce este Long Covid

„Covid lung” se referă la o serie de simptome care continuă timp de multe săptămâni după o infecție cu coronavirus și nu pot fi explicate printr-o altă cauză. Cercetătorii au descoperit că, pentru majoritatea persoanelor cu Covid lung, transferul de gaz a fost mai puțin eficient decât la persoanele sănătoase.

Co-investigatorul șef al studiului, profesorul Fergus Gleeson, a spus: „Există acum întrebări importante fără răspuns, cum ar fi câți pacienți cu Covid lung vor avea scanări anormale, semnificația anormalității pe care am detectat-o, cauza anomaliei și consecințele sale pe termen lung.

Odată ce înțelegem mecanismele care conduc la aceste simptome, vom fi mai bine documentați pentru a dezvolta tratamente mai eficiente”.

author avatar
Andrei Ștefan
471 afisari

4 COMENTARII

  1. Ce „long” lucovid…. Noi vrem ca ziaricii de teapa la două nume mici ăsta să ne scrie cîte reacții adverse la doze sunt la noi în țară.

  2. Dr.Mahler sa il intrebe pe Prof.Dr.Mihaltan de ce apare „long covid” si ce greseli face dumneaei si toti ca dumneaei in tratarea infectiei pulmonare Covid in urma careia poate aparea si „noutatea” long covid ! De la bun inceput au fost refuzate la control si tratament sistematic de durata a pneumopatiilor apicale aparute in context de infectie Covid , foarte periculoase si cu evolutie imprevizibila si trenanta ! Supravegherea lor poate depasi un an ! O luam de la capat ca si cu celebrul slogan „pnemoniile atipice” !

  3. Efectele astea pot aparea si dupa vaccinare. Insa cele dupa vaccinare nu se mai repara

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger