AcasăCORONAVIRUSSe schimbă strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Când va fi necesară a...

Se schimbă strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Când va fi necesară a patra doză

vaccinareSe schimbă strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Când va fi necesară a patra doză

În timp ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) are îndoieli privind necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-COVID, statele europene recomandă admnistrarea unui super-booster.

Și autoritățile din România se gândesc deja s-o introducă, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile. Este puțin probabil ca vaccinarea cu a patra doză de ser COVID să se adreseze întregii populații, în România, spune Valeriu Gheorghiță.

„Eu nu cred că vom merge mai departe cu o doză de booster efectuată la intervale de timp și în niciun caz nu cred că vom mai vorbi de o vaccinare în masă a populației, ci de o vaccinare adresată acelor categorii de persoane vulnerabile care generează acele cazuri grave care ajung în spital”, a declarat Valeriu Gheorghiță, vineri seara, la Digi24.

Se lucrează la doza booster specială pentru Omicron

În viitor, ar urma să apară un vaccin multivalent, mult mai eficient, împotriva tuturor variantelor virale circulante, administrat într-o singură doză. „Depinde foarte mult dacă vom avea acces la un vaccin care să prevină într-o măsură mult mai mare infectarea – adică dacă eu mă vaccinez și am o șansă foarte mare să nu mai fac deloc infecția și s-o transmit mai departe, atunci este evident, se schimbă abordarea”, a menționat dr. Gheorghiță.

O altă posibilitate este un vaccin cu o acoperire foarte largă, care distruge virusul, nu doar proteina Spike, cea care ” se agață” de celulele gazdă. „În momentul de față se desfășoară aceste cercetări și probabil că în funcție de evoluția epidemiologică și de ce tipuri de variante vor mai circula se vor lua astfel de decizii”, a spus Valeriu Gheorghiță.

author avatar
Andreea Vlad
745 afisari

6 COMENTARII

  1. După doi ani de „plandemie” „specialiștii” lui peste prăjit habar nu au despre virus și „vaccin”.Au fost ignorati toți oamenii de știință adevărați, care au avertizat ca vaccinarea în pandemie conduce la mutații ale virusului. Acum „specialistii” o lălăie, au dat în balbaiala. Vedeți bai ca pe Fauci, taticutul vostru, îl anchetează Congresul US {doua comisii) și va ajunge la mititica. „Dopo” urmați voi. Dar ce faceți cu „vacinatii” cărora le-ați perturbat sistemul imunitar?

  2. dupa ce se vor indopa toti cu vaccinuri si boostere peste boostere , vor vedea , ceia ce stiu toti ca imunizarea naturala va fi cea care si pina acum va pune capat isteriei . daca nu se vor lua masuri sa nu se mai intample asemenea mascarade , o vom lua de la capat .

  3. CAND N-AI HABAR !,TACI . ATI MINTIT TOT TIPUL !, V-ATI FACUT COZILE DE TOPOR A UNOR EXCROCI ,A UNOR CRIMINALI ,CARE AZI SFIDEAZA LUMEA ,ATI FACUT CIRC !, IAR REZULTATUL SE VEDE ,MOR OAMENII DATORITA UNOR IRESPONSABILI ,CRIME IMPOTRIVA UMANITATII SUNT AZI PRIVITE CA SI UN EXPERIMENT RATAT !! IN CARE VINOVATII DE SERVICIU SUNT MILIOANELE DE MORTI. O LUME ARUNCATA IN HAOS DE MINTI BOLNAVE.

  4. Prostimea nu înțelege un lucru: afacerea este prea bănoasă ca să fie oprită. Cât timp există analfabeți funcțional care nu știu ce-i acela un „„experiment”, de ce să nu-i mulgi de bani? Problema este că eu plătesc pentru dozele cobailor!

  5. Bai, la tampitii astia de cobai fazani din walachistan o sa le faca colonelul rujat de Gheorghitza Muitza cate 1 booster din ala de o sa le sara fulgii la fiecare 3 luni, asa ca sa fie ceva acolo, ca nu strica !! Ha ha ha 🙂 Bai cobailor, pregatiti-va sa va intepe astia in cap si in vene cat de curand, ca inca nu a-ti dat destui coltul dupa vaxxinarea repetata in cap, e clar ca Schema Completa Nazista inseamna ca a avut succes cand toti a-ti ajuns in Iad !! Bai cobailor de fazani, multumim din inima partidului ca faceti voi pe cobaii, acum asta e, daca nu e cap, e vai de picioare, bai tampitilor !! Bai, si sa nu uitati ca va tinem pumnii sa rezistati cat mai putin sau mai mult, acum depinde din ce perspectiva privim lucrurile in derulare !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger