AcasăCORONAVIRUSSe pregătește administrarea dozei a patra de vaccin anti-Covid-19? / „Este posibil,...

Se pregătește administrarea dozei a patra de vaccin anti-Covid-19? / „Este posibil, nu pentru toată lumea, dar …”

vaccinSe pregătește administrarea dozei a patra de vaccin anti-Covid-19? / „Este posibil, nu pentru toată lumea, dar ...”

După ce Israelul a aprobat a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru personalul medical, oficialii români se gândesc să introducă și la noi cea de-a doua doză booster.

Ministrul Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, a vorbit despre importanţa dozei a patra de vaccin anti-COVID. Oficialul a explicat că răspunsul imun este variabil şi depinde de la o persoană la alta, astfel că sunt studii care arată că unii dintre noi avem nevoie şi de a patra doză de vaccin.

„Da, este adevărat, există studii care arată că sunt categorii de persoane care au nevoie de doza trei, unii au nevoie şi de doza a patra. Răspunsul imun este variabil de la persoană la persoană şi atunci pentru a uniformiza situaţia unei persoane care călătoreşte s-a introdus acest element legat de administrarea celei de-a treia doze la încheierea schemei de vaccinare”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la Antena 3.

Vaccinul se va administra anual

De asemenea, întrebat dacă vom ajunge să facem vaccin COVID anual, aşa cum facem pentru gripă, oficialul nu a negat.

„Este posibil, nu pentru toată lumea, dar pentru multe categorii care sunt la risc. Aşa cum şi la gripă, recomandăm vaccinul persoanelor vârstnice, au afecţiuni cardiovasculare. Nu este exclus ca şi pentru coronavirus, cel puţin pentru o perioadă de timp, să facem acest lucru”, a precizat Alexandru Rafila.

author avatar
Andreea Vlad