AcasăCORONAVIRUSSe modifică ordinul! Ministrul Voiculescu, prins pe picior greșit pe un subiect...

Se modifică ordinul! Ministrul Voiculescu, prins pe picior greșit pe un subiect dureros pentru familiile celor decedați cu COVID

Prevederile ordinului cu privire la condițiile stricte în care sunt înmormântate persoanele infectate cu noul coronavirus se vor modifica. S-a aflat după ce Vlad Voiculescu a stat de vorbă cu reprezentanții cultelor din România, pe tema protocolului de înhumare a persoanelor decedate infectate cu nemilosul virus.

Ordinul în cauză ar urma să ajungă în Monitorul Oficial cel târziu luni, din câte a anunțat Vlad Voiculescu. ”Am avut întâlnire care a avut ca principală temă (…) modificarea ordinului de ministru, (…) cel târziu mâine va fi semnat, va conţine toate modificările care ne-au fost solicitate de către reprezentanții Cultelor, de asemenea câteva modificări și reglementări suplimentare (…), vorbim despre măsuri de protecție. (….) Este vorba despre un ordin (…) din aprilie 2020. (…) E vorba de protejarea sănătății oamenilor – celor care sunt implicați direct (…) și ce se întâmplă în timpul înmormântărilor”, a anunțat ministrul Sănătății, după discuții cu reprezentanții cultelor religioase, avute la sediul MS.

Voiculescu a anunțat ce se are în vedere în cazul pacienților internați cu COVID-19, în stare gravă. ”Vorbim despre accesul preotului la spital, respectiv al pastorului în spital, la pacienții care au nevoie, de asemenea (…) avem în vedere lucrul acesta și pentru aparţinători, cu respectarea unor reguli foarte stricte (…). Pentru cei care vor să își ia adio de la cei dragi, încercăm să facem în așa fel încât în condiții de siguranță acest lucru să fie posibil”, a mai anunțat Voiculescu.

Ministru: Nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați

Luat la întrebări despre un subiect sensibil, cel al faptului că oamenii au fost înmormântați, conform acestui protocol, în sac, fără să fie îmbrăcați, ministrul a răspuns: ”Nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Repet, nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor. (…)

Deci, repet: nu există nicio prevedere într-un ordin de ministru care să spună că nu era posibil până acum ca oamenii să fie îmbrăcați. Ce reglementăm acum prin noua formă a ordinului este ca acest lucru să poată fi verificat de către familii”. Un reporter a citit, însă, conținutul ordinului, care prevedea acest lucru.

author avatar
Andrei Coman
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger