AcasăCORONAVIRUSSe joacă ruleta ruseasă în spitalele din România. Dezvăluire-ŞOC de la un...

Se joacă ruleta ruseasă în spitalele din România. Dezvăluire-ŞOC de la un medic-şef la UPU

pandemie covid-19Se joacă ruleta ruseasă în spitalele din România. Dezvăluire-ŞOC de la un medic-şef la UPU

Medicul primar Violeta Tănase, șefa UPU de la Spitalul Județean Ploiești, a făcut o mărturisire dură: deja, de câteva săptămâni, medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Celor cu mai multe șanse de supraviețuire li se dă o șansă în plus. Ei obțin locul la Terapie Intensivă, atunci când se eliberează. În rest, bolnavii care ar avea nevoie de terapie intensivă așteaptă și câte 72 de ore în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că nu au loc.

Trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat„, a spus medicul la postul Digi24.

Mai dur spus, se joacă ruleta rusească în spitalele din România: iar tinerii, din câte se pare, au prioritate la ATI în faţa bătrânilor. Întrebată dacă între un tânăr şi o persoană în vârstă l-ar alege pe tânăr pentur un pat de terapie intensivă, doctoriţa a spus că „nu știu dacă este o poziție generală a colectivului, dar eu, ca medic, da„.

Doctoriţa spune că nu mai are unde interna bolnavii de COVID-19

Medicul a mai spus că a fost un moment în care au venit şapte pacienţi la spital, în acelaşi timp, care aveau nevoie să fie internaţi la ATI şi nu au fost locuri. Violeta Tănase a adăugat că a fost un moment în care au venit şapte pacienţi la spital, în acelaşi timp, care aveau nevoie să fie internaţi la ATI şi nu au fost locuri.

Suntem într-un moment extraordinar de greu. De câteva zile pur și simplu nu avem unde interna pacienți pe terapie intensivă. Centrul Național de Coordonare nu ne-a mai ajutat, probabil că nu a mai avut cum să ne ajute, și practic toți pacienții gravi – și nu sunt puțini – au rămas în Unitatea de Primiri Urgențe și câte 72 de ore, până când au putut fi preluați de Terapia Intensivă sau s-a ameliorat starea lor, fiind îngrijiți în UPU, ceea ce este absolut anormal.

Sunt pacienți neinternați, rămași în Urgență, consultați de specialistul de boli infecțioase al spitalului și de medicii de terapie intensivă, dar pacienți care nu au avut cum să fie admiși într-o secție de terapie intensivă din lipsă de locuri. Nu am avut unde-i interna„, a afirmat şefa UPU Ploieşti pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan