AcasăCORONAVIRUSSe închid, luni, toate şcolile din Bucureşti? Florin Cîţu a vorbit cu...

Se închid, luni, toate şcolile din Bucureşti? Florin Cîţu a vorbit cu Arafat şi i-a transmis ce măsuri vrea implementate imediat!

arafat citu Se închid, luni, toate şcolile din Bucureşti? Florin Cîţu a vorbit cu Arafat şi i-a transmis ce măsuri vrea implementate imediat!

4.383 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate de GCS în ultimele 24 de ore, din 20.535 de teste efectuate, PCR și rapide. În același interval, 44 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt 1.232 de pacienți internați.

Până astăzi, 14 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 859.709 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 783.642 de pacienți au fost declarați vindecați.

În aceste condiţii, Florin Cîţu şi Raed Arafat au participat, astăzi, la şedinţa CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției). După întrunire, premierul a anunţat următoarele măsuri pe crea le vrea dispuse:

Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei.

Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție.

Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .

Din acest motiv am cerut :

1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.

2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.

3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.

5. Continuarea vaccinării in forță.

Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități.

Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți„, a scris premierul Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu n-are în vedere închiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat pentru Educație Privată că nu vede de ce s-ar pune în discuție închiderea școlilor din Capitală, în acest moment.

Nu văd de ce s-ar pune in discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, atâta vreme cât suntem, și speram cu toții sa rămânem, departe de pragul de 6/1000 in București.

Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, in calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor„, a declarat Cîmpeanu, contactat de Educație Privată.

Se pare că CMBSU (Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București) se va întruni, luni, într-o ședință, pentru a discuta despre eventualitatea ca școlile din București să se închidă.

author avatar
Andrei Ștefan
514 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger