AcasăCORONAVIRUSSe duce pandemia. Varianta Omicron a devenit predominantă și în România

Se duce pandemia. Varianta Omicron a devenit predominantă și în România

A început vaccinarea naturală prin Omicron

Din cele 599 de secvențieri ale virusului Covid efectuate în săptămâna 14-20 februarie, 597 au fost depistate ca fiind varianta Omicron, anunță Institutul Național de Sănătate Publică. Acest lucru arată că Omicron a devenit deja dominantă în România și că pandemia se sfârșește. Ultima variantă a Covid s-a dovedit inofensivă, inclusiv subvarianta acestuia, despre care s-a spus, în mod fals, că ar fi mai agresivă.

Numărul de internări în spitale și pe secțiile ATI, precum și numărul de decese ar putea scădea brusc în următoarea perioadă. Ultima raportare a INSP arată că varianta Omicron, care nu a produs până acum niciun deces, dat fiind că se manifestă cel mult ca o răceală ușoară, a devenit dominantă și în țara noastră. Astfel, din cele 599 de secvențieri ale virusului, 597 au fost variante Omicron și doar unul singur varianta Delta. Vestea este una extraordinară, având în vedere că decesele și cazurile grave de la ATI erau puse până acum pe seama variantei Delta.

Cu varianta Omicron dominantă, România se apropie rapid de sfârșitul pandemiei și de intrarea Covid-ului în categoria răcelilor de sezon. Cu toate încercările de a alarma populația cu privire la apariția unei subvariante a Omicron, BA2, despre care s-a speculat că ar provoca un val 6 al pandemiei, OMS a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Și această subvariantă este la fel de blândă ca cea inițială, deși un studiu efectuat pe hamsteri arătase că BA2 ar provoca forme mai grave. Dominația Omicron la nivel mondial, nu numai în România, aduce în mod evident și sfârșitul pandemiei, cu toate restricțiile și îngrădirile drepturilor și libertăților cetățenilor. Omicron este, într-adevăr, ceea ce au spus numeroși cercetători și oameni de știință: un vaccin natural, care va stimula o imunitate de lungă durată. Odată cu dominația Omicron va dispărea și teroarea inoculată oamenilor, pentru că nici măcar cei vulnerabili nu vor fi în pericol la întâlnirea cu această ultimă variantă a virusului.

Ce facem cu vaccinații?

Pentru prima oară de la începutul campaniei de vaccinare, numărul infectărilor în rândul vaccinaților l-a depășit pe cel din rândul nevaccinaților. Astfel, 50,2% din cazurile Covid s-au înregistrat la persoanele vaccinate, ceea ce înseamnă, raportat la un procent de 42% vaccinați, că procentul este mult mai mare. În acest ritm, este posibil să asistăm la o creștere și mai mare a infectărilor în rândul vaccinaților. Datele raportate de INSP arată în mod clar că imunitatea vaccinaților nu a crescut, ci s-a prăbușit, astfel că este posibil să fie nevoie de certificate verzi cu testare doar pentru vaccinați, care se dovedesc a fi principalii vectori de răspândire a virusului. Mai mult, actualele restricții impuse doar nevaccinaților nu mai au niciun sens, atâta vreme cât cei mai mulți infectați sunt vaccinații.

Indeciși la ridicarea stării de alertă

Autoritățile și premierul nu au decis încă dacă vor ridica sau nu starea de alertă, iar declarațiile oficialilor sunt tot mai contradictorii. Unii spun că se va ridica starea de alertă și se va renunța la restricții, iar alții, că starea de alertă e necesară și că se ridică doar parțial restricțiile. „Este foarte clar că în momentul de față în ceea ce privește valul 5 am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ținând cont că la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele Hotărârea de Guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
954 afisari

2 COMENTARII

  1. ”Ce facem cu vaccinații?” La cat de jegosi au fost cu cei care au refuzat serul….. cred ca-i corect sa dispara. Niste idioti utili.

  2. Asa e, domnilor ziarici, vaxxinatii in cap trebuie lasati sa isi duca viata de cobai, ata cat mai au, adica inca maxim 2-3 ani !! Ha ha ha 🙂 De aia o sa porneasca astia acum si WW3, fiindca incep astia sa cada ca spicele, iar oile behaitoare sa nu se razvrateasca ca au fost trasi pe sfoara, asa ca astia au schimabt foaia, dupa ce ca i-au capsat pe pe niste oi, acum vor sa ii trimita pe frontul de est ca pe niste oi, ajung acolo carne de tun, si sunt returnati ca si carne tocata !! Ha ha aha 🙂 Bai, idiotilor inutili de vaxxinati in cap si in vene, ca drogatii, la fiecare 2-3 luni, asta e, v0-ati luat teapa vietii voaste, dar faza tare e ca, de data asta, o sa cam dati cu totii coltul, toti astia care v-ati capsat de-a pwula, ca niste oi tampite si rumegatoare ce sunteti !! Multa sanatate, bai cobailor de fazani, si cantati si voi cu noi imnul vostru de noi-anormali: Vaxxinul e viata, si viata e vaxxin !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia isi bat joc de voi, iar trestiile ganditoare se fac ca ploua, asta da, bai, va dau sa mancati virus chinezesc pe paine !! Bai, daca sunteti prosti, si a-ti pus botul, ca niste cobai, va meritati soarta, bai cobailor retardati !! ha ha ha 🙂 Bai Rafilstein, mai baga si tu o duma la astia, sa nu creada ca totul e pierdut !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger