AcasăCORONAVIRUSSe dă start la maratonul de vaccinare din centrele MApN, fără programare....

Se dă start la maratonul de vaccinare din centrele MApN, fără programare. Începe și vaccinarea la medicii de familie

Se dă start la maratonul de vaccinare din centrele MApN, fără programare. Începe și vaccinarea la medicii de familie (sursa foto: RO Vaccinare/Facebook)

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă, la nivel național. Iar în această a doua zi a săptămânii încep deopotrivă maratonul de vaccinare din centrele Ministerului Apărării, cât și imunizările în cabinetele medicilor de familie.

Așadar, timp de o săptămână, în perioada 4 -11 mai, populația generală care dorește să se vaccineze se poate prezenta, la orice oră, începând de marți, de la ora 8, fără o programare prealabilă, pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara – din câte s-a transmis din direcția MApN-ului, încă de zilele trecute.

De asemenea, de marți începe și vaccinarea în cabinetele medicilor de familie care s-au înscris pe listă pentru a putea face această procedură. S-a aflat că vaccinul folosit în cabinetele medicilor de familie va fi cel de la Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, drept urmare nu va fi necesar un rapel, cum se întâmplă în cazul celor de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

Baciu: Vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare

”Începând de mâine (marți-n.n) vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-covid și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen).

Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, din câte a transmis, luni, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Puțin peste 3.000 de medici de familie înscriși pe listă

De altfel, Baciu a prezentat, pe pagina sa de Facebook, o listă cu 3.035 de medici înscriși până la momentul transmiterii mesajului său, cu mențiunea că respectivele cifre se pot schimba de la o zi la alta: ”Mun. București (225), Alba (46), Arad (96), Argeș (68), Bacău (63), Bihor (66), Bistrița (112), Botoșani (41), Brașov (74), Brăila (30), Buzău (85), Călărași (63), Caraș Severin (9), Cluj (64), Constanța (77), Covasna (46), Dâmbovița (76), Dolj (119), Galați (36), Giurgiu (25), Gorj (59), Harghita (59), Hunedoara (39), Ialomița (34), Iași (191), Ilfov (53), Maramureș (109), Mehedinți (55), Mureș (130), Neamț (107), Olt (112), Prahova (70), Satu Mare (58), Sălaj (38), Sibiu (105), Suceava (43), Teleorman (57), Timiș (113), Tulcea (35), Vaslui (37), Vâlcea (29), Vrancea (81)”.