AcasăCORONAVIRUSSe așteaptă ministrul Sănătății să crească numărul cazurilor de COVID în școli?...

Se așteaptă ministrul Sănătății să crească numărul cazurilor de COVID în școli? Ce spune Tătaru – VIDEO

Se așteaptă ministrul Sănătății să crească numărul cazurilor de COVID în școli? Ce spune Tătaru

Aflat sâmbătă la Iași, Nelu Tătaru a discutat cu oficialii locali, dar și cu presa.

Iar la un moment dat, a fost întrebat, pe fondul celei de-a patra zile la rând în care în România sunt raportate peste 2.000 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus, dacă se așteaptă să crească numărul cazurilor de COVID în școli și grădinițe. ”Eu mă aștept ca lumea să respecte regulile (…). Suntem în creștere progresivă, este normal (…) septembrie a fost o lună grea: o lună de redeschidere de restaurante, teatre, cinematografe, o lună în care ne-am reîntors din concedii, în care am aglomerat transportul în comun, în care a început școala, în care a fost campanie electorală, în care am avut alegeri locale și atunci am văzut o creștere”, a punctat ministrul Sănătăţii în răspunsul său.

Întrebarea adresată lui Nelu Tătaru vine la doar câteva săptămâni de la reluarea cursurilor, începând cu 14 septembrie, raportat la trei scenarii – verde, galben și roșu – adică fizic, în sistem mixt sau doar online, în funcție de situația epidemiologică valabilă pentru unitățile de învățământ din Capitală din din țară.

Și în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până la data de 3 octombrie, la nivel național, au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 107.058 de pacienți au fost declarați vindecați. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 533 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, potrivit reprezentanților GCS. Tot sâmbătă s-a anunțat că sunt 583 de pacienți la Terapie Intensivă (ATI).

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger