AcasăCORONAVIRUSSchimbări pe platforma de programare. Medicul Gheorghiță a anunțat ce se va...

Schimbări pe platforma de programare. Medicul Gheorghiță a anunțat ce se va întâmpla de la 1 aprilie – VIDEO

Schimbări pe platforma de programare. Medicul Gheorghiță a anunțat ce se va întâmpla de la 1 aprilie - VIDEO (foto: facebook/RO Vaccinare)

Coordonatorul Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, a făcut, marți, câteva anunțuri ce țin de actualizarea platformei de programare și ce se va întâmpla începând cu luna viitoare.

”Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afişat tipul de vaccin. Aşa încât orice persoană care îşi va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de așteptare va şti de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, urmează să fie disponibilă și o estimare a timpului de așteptare în cazul persoanelor care se înscriu pe listele de așteptare pentru vaccinarea antiCovid. ”Un al doilea element important va fi cel legat de estimarea timpului de aşteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de aşteptare”, a anunțat Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV e explicat și ce situații pot apărea în cazul estimării timpilor de așteptare. ”Cu menţiunea că acest timp de așteptare poate să varieze faţă de estimarea iniţială în funcţie de capacitatea de vaccinare a respectivului centru şi, de asemenea, de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de aşteptare – în sensul în care, dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este în primele poziţii pe lista de aşteptare este posibil ca timpul să fie mai lung deoarece sunt preluate cu prioritate persoanele care aparțin de etapa a doua – cei vulnerabili şi persoanele care deservesc activităţile esenţiale”, a indicat preşedintele CNCAV.

Cifrele oficiale

Din câte s-a transmis din direcția CNCAV, situația din ziua de 22 martie, ora 17.00, indica faptul că de la începutul campaniei de vaccinare în România, la nivel național au fost vaccinate 1.769.978 de persoane.

foto: vaccinare-covid.gov.ro