AcasăCORONAVIRUSSchimbări importante pentru pacienţii COVID! Cine va mai fi internat? Precizările Ministrului...

Schimbări importante pentru pacienţii COVID! Cine va mai fi internat? Precizările Ministrului Sănătății

Nelu TataruSchimbări importante pentru pacienţii COVID! Cine va mai fi internat? Precizările Ministrului Sănătății / foto: News.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, că toate spitalele din țară vor fi pregătite să preia pacienți infectați cu coronavirus în contextul creşterii alarmante a numărului cazurilor de îmbolnăviri.

Oficialul guvernamental a spus că toate unitățile medicale trebuie să aloce 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus. Tătaru a precizat că se face o evaluare la fiecare spital.

Acesta a mai precizat că pacienţii cu COVID-19 care prezintă simptome vor fi preluați de DSP, în timp ce pacienţii asimptomaticii vor rămâne acasă sub supravegherea medicilor de familie.

Nou record de infectări în ultimele 24 de ore

4.013 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 168.490, potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Este pentru a doua zi la rând când România înregistrează peste 4.000 de îmbolnăviri pe zi, cu o zi în urmă fiind raportate 4.016 cazuri noi. Joi au fost atinse noi recorduri: cele mai multe decese – 73 și cei mai mulți pacienți internați la terapie intensivă – 721.

Potrivit datelor oficiale prezentate joi de Grupul pentru Comunicare Strategică, ne confruntăm cu o transmitere accentuată a virului în Bucureşti şi în alte 11 județe.

Bucureştiul a înregistrat joi, 15 octombrie, un nou record de cazuri noi de COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 777 de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV2 în ultimele 24 de ore. Alte două judeţe au trecut de pragul de 200 de îmbolnăviri noi în 24 de ore: Cluj – 227 şi Iaşi – 200.

Asimptomaticii rămân în grija medicilor de familie

Săptămâna viitoare urmează să fie emisă o ordonanță de urgență prin care asimptomaticii şi bolnavii cu forme uşoare de COVID-19 rămâne doar în grija medicilor de familie. În acest context, spitalele „Matei Balş”, „Victor Babeş” şi „Marius Nasta” din Bucureşti vor primi şi îngriji doar pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei a cerut miercuri tuturor spitalelor din București să creeze „circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitivi”, având în vedere „numărul insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2” din spitalele dedicate în prezent bolnavilor Covid.

author avatar
Andreea Vlad
97 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tot batem câmpii si nu facem nimic, e groasa treaba, dar sistemul apară actuala conducere incompetenta a tarii, ce sa-i faci, asa-i când pupi sutana sistemului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger