AcasăCORONAVIRUSAtenție, dacă mergeți în concediu în Grecia trebuie să prezentați testul negativ...

Atenție, dacă mergeți în concediu în Grecia trebuie să prezentați testul negativ COVID-19! Ce au pățit românii la vama Kulata este incredibil!

Unii turiști au făcut degeaba noapte albă, sperând să ajungă în Grecia

Planurile de concediu pe care și le făcuseră mai mulți turiști români care au ales să meargă cu mașina în Grecia, în vacanță, au fost date peste cap în ultimul moment. Motivul? Lipsa testului COVID.

Ajunși la punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, mai mulți compatrioți au aflat că nu pot intra în Grecia, pentru că nu aveau testele care să dovedească faptul că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Oamenii spun că au crezut că sunt obligatorii de miercuri dimineață de la ora 6, conform Digi24. Doar că termenul a fost devansat de către autoritățile elene cu câteva ore bune. Respectiv au intrat în vigoare de la miezul nopții, respectiv din 15 iulie, ora 00.01.

Așadar, turiștii români care nu aveau această testare cu rezultat negativ s-au văzut nevoiți să accepte faptul că nu pot trece granița către Grecia și să caute soluții, eventual să facă testul în Bulgaria sau chiar să renunțe la vacanță și să facă direct cale întoarsă către casă.

“Am ajuns la 4.30, am vrut să intru în vama greacă cu programarea pe care o cer de pe site-ul guvernamental și cu codurile (…) pe care mi le-or trimis pe mail și nu mă lăsă să intru, motivând că trebuie să ai și testul, cu toate că testul intră în vigoare de la 6 dimineața”, a povestit, între altele, un turist român, pentru postul TV amintit.

MAE anunțase încă de marți această schimbare de oră

E important de avut în vedere faptul că, pe lângă documentația completată online, turiștii care vor să ajungă să își petreacă vacanța pe tărâm elen trebuie să aibă dovada că au făcut un test molecular, nu unul rapid, care să dovedească faptul că nu au coronavirus.

De altfel, Ministerul român de Externe a reamintit aceste criterii, într-un comunicat transmis marți, în care se pune accent și pe schimbarea de oră decisă de autoritățile elene. „În continuarea informațiilor cu privire la condițiile de intrare a turiștilor în Republica Elenă prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile de ultimă oră publicate de autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, a fost modificat termenul de la care se aplică obligativitatea prezentării testului molecular negativ pentru infecția cu COVID-19.

Astfel, deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu data de 15 iulie ora 06.00, conform informațiilor comunicate public în cursul zilei de astăzi, termenul a fost devansat, respectiv 15 iulie, ora 00.01. MAE reamintește că testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.”

sursa foto: captură video Digi24

272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger