AcasăCORONAVIRUSSchimbare radicală în privința certificatului COVID, când vine vorba de accesul la...

Schimbare radicală în privința certificatului COVID, când vine vorba de accesul la locul de muncă!

Schimbare radicală în privința certificatului COVID, când vine vorba de accesul la locul de muncă! (sursa foto: ebihoreanul.ro)

În ultima perioadă s-a discutat intens despre proiectul privind certificatul Covid. Mai nou, s-a aflat, practic, despre o schimbare de ultim moment ce ar fi fost decisă în cadrul coaliției de guvernare.

S-ar putea vorbi despre o răsturnare de situație când vine vorba de introducerea certificatului electronic Covid la locul de muncă. Și asta pentru că, potrivit Antena3, s-ar fi decis ca accesul la locul de muncă să nu mai fie condiționat de acest certificat. Totul, în urma unei întrevederi pe care liderii coaliției ar fi avut-o, miercuri seară, cu președintele Iohannis.

Se vorbește, așadar, despre discuții decisive, cu șeful statului, pe care le-au avut liderii coaliției, întrevedere în urma căreia s-ar fi decis ca acest certificat Covid la locul de muncă să nu devină obligatoriu.

Rămâne de văzut ce anunțuri oficiale se vor face de la nivelul liderilor coaliției pe acest subiect.

Ciolacu: „Este convenit să avem certificatul COVID până la finalul anului”

În cursul zilei precedente, se aflase de la liderul PSD un orizont de timp referitor la adoptarea proiectului privind certificatul COVID. „Este convenit să avem certificatul COVID până la finalul anului”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la Parlament, întrebat pe această temă, potrivit Agerpres.

Anterior în cursul zilei, fostul premier Florin Cîțu, liderul PNL, răspunsese întrebărilor presei pe acest subiect. „Poziţia noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlamentul României, îl dezbatem şi trece. Noi susţinem orice proiect al certificatului COVD care va duce la creşterea ratei de vaccinare”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.

Zilele trecute a fost protest la Parlament, față de adoptarea certificatului Covid. Nu au lipsit incidentele, care au fost urmate de amenzi, dar și de dosare penale – CITITI AICI.

author avatar
Andrei Coman