AcasăCORONAVIRUSSchimbare importantă în platforma de vaccinare. Toți cei care urmează să facă...

Schimbare importantă în platforma de vaccinare. Toți cei care urmează să facă rapelul sunt afectați

vaccinareSchimbare importantă în platforma de vaccinare. Toți cei care urmează să facă rapelul sunt afectați

Ai făcut prima doză de ser anti COVID la un centru de vaccinare departe de casă? Acum, ai posibilitatea de a nu mai călători zeci ori poate sute de kilometri pentru a face a doua doză.

Autoritățile au schimbat regulile astfel că de miercuri seară platforma de vaccinare permite modificarea centrului de vaccinare pentru rapel printr-o editare care nu durează mai mult de 30 de secunde, anunță portalul Ro Vaccinare.

„Din această seară, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului”, precizează sursa citată, într-o postare pe pagina de Facebook.

Tot ce trebuie să faci este să intri în platformă, la „Programările mele”, clic pe „Detalii” și „Editează rapel”. În cazul în care nu îți apar centrele pentru schimbare, ar putea fi nevoie de un refresh (ctrl + R), pentru o nouă încărcare, actualizată.

Centrul pentru rapel poate fi schimbat din platformă

Schimbarea centrului de rappel nu se poate totuși mai devreme de 72 de ore de momentul programării pentru rappel la centrul inițial. Astfel, toți românii care au călătorit sute de kilometri pentru prima doză pot beneficia acum de opțiunea de a face rapelul mai aproape de casă, inclusiv în cazul celor vaccinați cu Pfizer sau Moderna.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, declarase în urmă cu câteva zile că cea de-a doua doză de vaccin poate fi făcută într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, dacă persoana în cauză găsește un loc liber.

În continuare, românii se pot programa și reprograma pe programare.vaccinare-covid.gov.ro, au precizat autoritățile.

author avatar
Andreea Vlad
436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger