AcasăCORONAVIRUSSchema de tratament a pacienților COVID-19, MODIFICATĂ! Costul rămâne uriaș! / „Atâta...

Schema de tratament a pacienților COVID-19, MODIFICATĂ! Costul rămâne uriaș! / „Atâta amar de bani cheltuiți, o țară blocată și cu buzunarele sparte”

atiSchema de tratament a pacienților COVID-19, MODIFICATĂ! Costul rămâne uriaș! / „Atâta amar de bani cheltuiți, o țară blocată și cu buzunarele sparte”

Ministerul Sănătății a modificat protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2. Documentul, care are 12 pagini, a fost publicat în Monitorul Oficial și conține toate medicamentele indicate în diversele forme ale bolii, dar și complicațiilor ei la nivel de organ, sistem sau organism pe de-a întregul.

Dintre antivirale, cu niveluri variabile de eficacitate, rămân în lista de produse favipiravir, remdesivir, molnupiravir și combinația nirmatrelvir/ ritonavir (Paxlovid), respectiv anticorpii monoclonali / ”vimabi”, a transmis medicul Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății Alexandru Rafila.

  • Ivermectina și Umifenovir au fost eliminate din tratamentul pacienților Covid-19, în timp ce medicamentele Molnupiravir și Paxlovid au fost introduse în schema de tratament.
  • Antibioticele (de exemplu Azitromicina) nu se utilizează în tratamentul COVID-19, excepție fiind dacă s-a produs o suprainfecție bacteriană.

„Având în vedere acumularea de noi date clinice, precum și monitorizarea și îngrijirea în ambulatoriu a tot mai mulți pacienți, Comisia de boli infecțioase a Ministerului Sănătății propune un protocol de tratament revizuit pentru pacienții adulți. Acest protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 abordează cazul general al pacienților cu COVID-19, fără a detalia situații particulare. Pentru realizarea acestuia au fost analizate prevederile documentelor emise de Organizația Mondială a Sănătății și de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, ale unor ghiduri terapeutice și alte materiale publicate de la realizarea versiunii anterioare.”, transmite Ministerul Sănătății.

10.000 de euro pentru tratarea unui pacient Covid în stare gravă

Tratarea unui caz grav de Covid-19 poate să coste statul român și 10.000 de euro și duce în final la cheltuieli de 250 de milioane de euro pe an, susține medicul Gabriel Diaconu.

„Vorbim de bani ai contribuabilului. Banii tăi. Indiferent dacă sunt prin contribuție directă la sănătate, sau indirect prin povara economică, cea pe care o simți când te duci să-ți iei pâine, combustibil, haine șamd. (…) Nu există tratamente gratuite. Tu plătești pentru ele, într-un fel sau altul. Statul mai pune și el o parte, și îți spune că accesul e gratuit. Accesul da. Tratamentul nu. Doar că nu scoți tu banii din buzunar. Sau nu pe moment.”, spune medicul într-o postare pe Facebook.

„Atâta amar de bani cheltuiți, atâta amar punct, o țară blocată și cu buzunarele sparte, și pentru ce? Pentru gargara zilnică a unor specii libidinoase de scatofagi, care te fac și pe tine, și pe tine, și pe tine la buzunar, în timp ce-ți propun că medicii sunt vânduți industriei farmaceutice, și că fac reclamă la medicamente, la vaccinuri, că-și trag șpăgi grase din promovarea de produse. Mai gândește-te un pic.”, a precizat Gabriel Diaconu.

author avatar
Andreea Vlad
858 afisari

12 COMENTARII

  1. Cine dorește sinucidere asistată, poate să meargă la spitalele covid sau la ATI. Dacă nu moare umflat cu aer îl termină Remdesivirul, paxlovidul și celelalte „bombe cu efect lent” din schema de tratament precum și infecțiile nosocomiale. Mersi, dar am schema de tratament acasă cu medicamentele gata cumpărate și sunt valabile încă doi ani de aici înainte.

    • Wolf, zi-mi si mie ce ar trebui sa cumpar si de unde, sa am pe acasa in caz de nevoie. Multumesc anticipat!

  2. Schema de tratament urmareste cu o consecventa diabolica construirea de protocoale ineficiente. De aceea se tot schimba protocolul, pentru a crea senzatia ca inca nu s-a gasit tratamentul corect si eficient. E firesc deoarece una din condiile impuse pentru a administra un vaxin experimental este lipsa unui tratament eficient. Probabil ca si pastilele noi vor fi tot experimentale si nu vor fi un tratament eficient. ASTA PENTRU A MENTINE VAXINUL PE PIATA! Asa ca dorim in continuare kilarilor din minister mult succes in elaborarea de noi proceduri putin modificate!

  3. „Atâta amar de bani cheltuiți, atâta amar punct, o țară blocată și cu buzunarele sparte, și pentru ce? Pentru gargara zilnică a unor specii libidinoase de scatofagi”
    La cine vă referiți domnule doctor specialist in imagistică medicală? Ar trebui să fiți mai curajos domnule consilier și eventual mai politicos față de marea majoritate a plătitorilor de taxe. Dacă vă enervati si nu mai este posibil să faceți față sarcinilor care vă revin dati-vă demisia! Este preferabil decat sa demonstrati unei țări intregi că sînteți un exemplar reușit de neam prost.

  4. Se pare ca pacientii romani vor deveni din nou cobai ptr noile antivirale: molnupiravir si paxlovid. Din ce am inteles molnupiraviru nu a fost aprobat inca in US iar paxlovidu am inteles ca poate produce noi mutatii ale virusului. Rafila din ce se observa este unul care promoveaza cu asiduitate testarea si dupa cum vedem in media mainstream exista doua grupuri: unii care sustin vaxxinarea (Chiriac) iar altii care sustin testatea (Monica Pop). Din ce se observa masurile lui Rafila promoveaza foarte mult testatea gratuita (la medicul de familie si chiar si in certificatul verde); se pare ca scopul testarii este de a „testa” aceste antivirale posibil scopul lor fiind crearea unei noi variante a virusului aici in Romania.

  5. Citeste cineva prospectul oxigenului medicinal? Eminentele cenusii , specialistii din comisia MS? Poate afla si ei ca e contraindicatie absoluta combinarea oxigenului cu Dexametazona , ca toxicitatea pulmonara consecutiva …Si recomand sa citeasca si putin farmacologie ca sa afle ca nu se combina un bacteriostatic cu bactericid in faza de replicare (asa cum prevede protocolul semnat de Cseke Attila!).
    Intrbare pt justitie: cum se incadreaza- favorizarea infractorului? Crima cu premeditare? Sau cum?

  6. medicamente scumpe inventate pentru a sifona bani . se fura ca in codru sub pretextul acestei asa zise boli , o raceala banala cum spunea johanis . acest doctor tatuat se pare ca a stat prin canada , se vede influenta nociva de acolo . uitati-va ce se intampla acum in canada .

  7. Wolf, zi-mi si mie ce ar trebui sa cumpar si de unde, sa am pe acasa in caz de nevoie. Multumesc anticipat!

    • Eu am luat antivirale pe baza de Umifenovir (valabil in strainatate doar) medicatie pentru durere (covid poate provoca durere destul de rea), plus vitamina D pentru preventie. Dar mai bine faceti propriile cercetari. Va faceti un cont de Telegram (aplicatie, pe pc sau mobil), gasiti niste canale informative covid, va abonati si intrebati. Folositi ceva discernamant si cercetati corespunzator, ca nu orice zboara se mananca. De exemplu m-am uitat peste niste cateva studii de specialitate sa vad daca umifenovir are vreo utilitate sau nu. Eu asa am facut, fiecare sa se informeze pentru el.

  8. ”medicul Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății Alexandru Rafila.”
    Diaconu este doctor de nebuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger