AcasăCORONAVIRUSScenariu înfricoșător. Avem sute de tulpini mutante

Scenariu înfricoșător. Avem sute de tulpini mutante

Vaccinurile actuale provoacă rapid mutații agresive

Avertizarea medicului cercetător belgian Geert Vanden Bossche, referitoare la efectul nociv al vaccinurilor cu memorie scurtă, care creează tulpini mutante agresive și rezistente, este cât se poate de reală, ne spune prof.dr.Virgil Păunescu. Acesta arată că există deja sute de tulpini mutante, care devin din ce în ce mai virulente.

Fără vaccinurile din generația a doua, care să stimuleze imunitatea celulară, virusul are toate premisele să devină din ce în ce mai puternic. Afirmația aparține reputatului virusolog belgian dr. Geert Vanden Bossche, fost coordonator al Alianței Globale pentru Vaccinuri și Imunizare.

”Exercitarea unei presiuni ridicate asupra imunității organismului fără a preveni replicarea și transmiterea virală este o rețetă perfectă pentru proliferarea unor variante virale selective. Ceea ce observăm acum este și mai îngrijorător: nici cei care au fost vaccinați complet înainte de expunerea la Covid-19  nu mai controlează replicarea și transmiterea virusului. Acest lucru se datorează faptului că acum se infectează din ce în ce mai mult cu variante mai infecțioase, a căror proteină spike este diferită de cea cuprinsă în vaccin. Alternativele la actualele metode sunt fie lăsarea pandemiei să-și desfășoare cursul natural, fie înlocuirea actualelor vaccinuri profilactice cu vaccinuri diferite de cele convenţionale, care nu implică agenții obișnuiți, adică celulele B, ci celulele NK (celule T)”, a afirmat dr. Geert Vanden Bossche. La rândul său, prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, arată că vaccinurile care stimulează producerea de anticorpi au o memorie de scurtă durată, iar acest lucru nu face decât să întărească virusul.

”Vaccinul cu memorie de scurtă durată pune presiune pe virus să se multiplice, să se modifice și să treacă la grupe de vârstă mai mici și în forme mai agresive, grupe de vârstă care acum nu sunt afectate de boală. Dacă vaccinarea nu se face la nivel planetar, acesta va fi efectul. Cu vaccinurile existente acum pe piață sunt șanse mari să se întâmple ceea ce spune doctorul Geert Vanden Bossche, și nu este singurul cercetător care a spus-o, au mai spus-o și alții. Apare, totuși, această dilemă etică și morală, dacă putem lăsa 50 de milioane de oameni să moară având un vaccin care are riscul acesta”, ne-a declarat prof.dr. Virgil Păunescu.

Mutațiile agresive se produc mai repede

Și dacă nu ne-am vaccina, virusul ar suferi mutații, pentru că mutațiile au loc la întâmplare, și ne-am putea trezi cu o variantă mult mai agresivă, susține prof.dr.Virgil Păunescu. ”Dacă ne vaccinăm, mutațiile agresive se produc mai repede. Virusul nu are un scop în sine, că sunt câteva molecule, nu putem vorbi de inteligență, de strategii, virusul însă trebuie să se înmulțească și, în același timp, suferă mutații. Evident că mutațiile care vor supraviețui vor fi cele care vor evita vaccinul. Și acelea vor fi foarte virulente. La ora actuală există sute de mutații, dar nu există capacitatea de secvențiere a virusului, iar lucrurile merg din rău în mai rău. Este foarte dificil de luat o decizie în acest sens. Din păcate, nu există suficientă solidaritate la nivel mondial și, implicit, nu există capacitatea de a face vaccinuri. Eu cred că principala problemă cu vaccinurile aflate acum în discuții și sunt pe punctul de a fi scoase de pe piață este aceea că aveau niște prețuri foarte mici. În privința strategiilor pe care niște companii Farma le pot aplica, cea mai bună dintre acestea este să ataci tu primul. Eu sunt convins că, dacă ăia de la AstraZeneca își puneau mintea, găseau un milion de probleme și cu celelalte vaccinuri pe bază de ARN. Ăștia au făcut o politică de piață agresivă și atunci tot ce a însemnat competiție de piață, mai ales competiție pe bani puțini, pe care ei nu o puteau depăși, a fost să-i accidenteze pe cei cu vaccinuri ieftine”, ne-a mai precizat prof.dr.Virgil Păunescu.

Anticoncepționalele, mai periculoase decât vaccinurile

Potrivit vicepreședintelui Academiei de Științe Medicale, prof.dr.Virgil Păunescu, există, în acest moment, o mare ipocrizie în ce privește cheagurile de sânge provocate de vaccinuri. ”Anticoncepționalele care sunt pe piață de 10 ani dau acest fenomen de peste o sută de ori mai mult, dar nu au fost scoase de pe piață. Și sunt multe alte medicamente care dau tromboze în procente mult mai mari. Un vaccin, mai ales cu o tehnologie nouă, ar trebui să stea sub supraveghere 10 ani, dar s-a făcut abstracție de acești 10 ani, pentru că a fost o urgență, dar se strâmbă din nas că 0,0001 la sută au făcut nu știu ce complicație”, a afirmat prof.dr.Virgil Păunescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.