AcasăCORONAVIRUSScăderea imunității: ce valoare mai are permisul Covid?

Scăderea imunității: ce valoare mai are permisul Covid?

Guvernele europene se confruntă cu o dilemă privind aceste permise, adoptate ca un bilet pentru ca oamenii să se bucure de ceva ce se apropie de o viață socială normală pe fondul pandemiei de coronavirus – de la mâncare în oraș până la mers la teatru, menținând în plus și granițele deschise.

Aici se află problema: datele arată acum că imunitatea scade semnificativ la cinci luni după a doua injecție anti-Covid, în special la persoanele în vârstă.

Pentru persoanele vaccinate cu mult timp înainte, permisele Covid ar putea oferi o falsă asigurare de sănătate. Adică învechite.

Comisia Europeană vrea să le folosească în continuare, dar ia în considerare și dacă să actualizeze regulile privind libertatea de mișcare pentru a aborda scăderea imunității,  situația epidemiologică și adoptarea vaccinării.

Perioada de valabilitate limitată

Folosind tehnologia digitală dezvoltată pentru certificatul UE, acum este obișnuită scanarea smartphone-urilor ca dovada vaccinării pentru a intra în spații publice precum baruri și săli de sport, de la Paris la Milano.

Franța și Italia au fost printre primele care au introdus schema, parțial pentru a crește ratele de vaccinare. Și se pare că a funcționat.

Dar dovezile se acumulează cu privire la limitările vaccinării.

În iulie, un studiu din Israel a  alertat pentru prima dată lumea cu privire la scăderea imunității vaccinului BioNTech/Pfizer.

De atunci, date suplimentare din întreaga lume au arătat că vaccinurile Covid oferă o protecție timpurie excelentă, dar nivelurile de anticorpi încep să scadă după doar trei luni, în funcție de vaccin și de individ.

Președintele francez Emmanuel Macron a lua săptămâna trecută o primă poziție  în această problemă. De la mijlocul lunii decembrie, permisul Covid pentru cei peste 65 de ani va rămâne valabil doar dacă seniorii francezi primesc o vaccinare suplimentară la șase luni după vaccinare.

Grecia discută despre măsuri similare. Premierul Kyriakos Mitsotakis anunțat că guvernul are în vedere să pună o dată de expirare pe certificatul de vaccinare, pe care grecii îl folosesc pentru a merge la magazine, baruri, restaurante sau săli de sport fără a fi nevoie de testare.

Propunerea, înaintată de principalul partid de opoziție, Syriza, o oglindește pe cea a Franței, deoarece Grecia a făcut ca vaccinul de rapel să fie obligatoriu la șase luni după vaccinarea primară. Dacă propunerea este adoptată, grecii care refuză rapelul își vor pierde permisele Covid.

Iarna haosului?

Pe măsură ce cresc dovezile că imunitatea scade  „va fi inevitabil să existe un fel de limită de timp” privind starea vaccinării, a spus Simon Clarke, profesor asociat în microbiologie celulară la Universitatea din Reading.

Este posibil să se impună trei doze de vaccin în acest stadiu, inclusiv pentru turiștii care deja se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, iar asta ar provoca haos în călătorii.

Deși certificatul Covid al UE ar trebui “în principiu” să scutească călătorii de restricții asupra libertății lor de circulație, țările membre pot alege să impună restricții suplimentare deținătorilor de permis, dacă consideră că este necesar și proporțional pentru a proteja sănătatea publică – și să explice decizia lor blocului.

Comisia Europeană a cerut alinierea politicilor de vaccinare pentru a evita întreruperile de călătorie, dar nu ar fi exclus să asistăm la un plan imediat de actualizare a permisului Covid.

Cu o serie de vaccinuri diferite utilizate în întregul bloc, fiecare cu eficacitate și rate de protecție în scădere diferite, unii oameni de știință cred că este timpul să treacă la teste de imunitate personalizate.

Andrew Shaw, profesor la Universitatea din Exeter,  a dezvoltat un test de sânge care poate citi nivelurile de anticorpi dezvoltați în urma vaccinării și infecțiilor în șapte minute. Este acum disponibil în trei orașe din Marea Britanie, la prețuri comparabile cu testele PCR private.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
997 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand Dumnezeu s a mai pomenit de cand e medicina pe pamant ca parametrii sanatstii se mentin pe perioade sau vesnic sau pe petioade? ?? billache mondial a reudit si fake ul adta sa l induca mondisl.

  2. Bai Kill Gates, bai paduke globalist, vorbeste cu niste prieteni de-ai tai din deep state-ul american, si da cu niste fokoase nukleare in ratatii astia din Occident, nu se mai poate asa ceva, astia maimutaresc totul, pana si Plandemia ta de kakat au facut-o de tot rahatul, ceva trebuie facut, bai Kill Bill !! Da cu nukleara in ei, pana se fac cu totii niste gandaci de bucatarie, astia te ia de fraier, bai Kill Gates, cum adica tu dai miliarde pe niste seruri experimentale de modificare genetica si comportamentala, iar europenii astia decadenti si atei sa te ia in balon ? Ha ha ha 🙂 Bai, vine macelul cel mare, speram ca sunteti cu totii pregatit ce ceea ce vine, o sa fie un show epic, chiar mortal, sa zicem asa !! Ha ha ha 🙂

  3. Da-o naibii de imunitate! Important e codul QR, recensamantul mondial merge inainte! Cea mai ticaloasa masura e aia cu „angajamentul” securist la inoculare, exact ca la colectivizare „fertat de buna voie”…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger