AcasăCORONAVIRUSSalvarea anti-vacciniştilor ar putea veni de la un medicament pentru artrită. Ce...

Salvarea anti-vacciniştilor ar putea veni de la un medicament pentru artrită. Ce au aflat specialiştii

romani vaccinSalvarea anti-vacciniştilor ar putea veni de la un medicament pentru artrită. Ce au aflat specialiştii

Medicii au venit cu o veste bună pentru oamenii care refuză să se vaccineze contra noului coronvirus, dar doresc totuşi să se protejeze. EMA evaluează folosirea medicamentului împotriva artritei Kineret pentru tratarea pacienţilor adulţi cu pneumonii COVID-19, pacienţi care sunt expuşi unui risc crescut de a dezvolta insuficienţe respiratorii severe.

Specialiştii vor evalua datele existente cu privire la acest medicament, inclusiv pe cele obţinute din două studii clinice aflate încă în desfăşurare, studii care analizează siguranţa şi eficienţa acestui tratament în cazul pacienţilor spitalizaţi cu diagnosticul COVID-19.

Ce este Kineret?

Medicamentul Kineret, autorizat în prezent pentru a trata o serie de boli inflamatorii, este produs de compania suedeză Sobi, specializată în medicamente pentru boli rare.

Acest medicament acţionează reducând activitatea sistemului imunitar uman, substanţa sa activă blocând activitatea unui mesager chimic din procesul imun care conduce la inflamaţie.

„Se crede că acest lucru poate reduce de asemenea inflamaţia şi nivelul de afectare al ţesuturilor asociate cu COVID-19”, conform EMA, care a adăugat că aşteaptă rezultatele evaluării în luna octombrie.

8.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24h

Doar 8.063 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este cel mai mic număr de vaccinați din ultimele lunii. Aceasta, în condițiile în care în weekend vin mai puțini oameni să se imunizieze.

4.591 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 3.472 au făcut rapelul, potrivit datelor Comitetului naţional de vaccinare. O singură reacţie adversă, de tip general, afost înregistrată în ultimele 24 de ore.

author avatar
Andrei Ștefan
900 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger